Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Шановні жителі Катеринопільської громади!

Дата: 22.01.2021 10:07
Кількість переглядів: 407

Фото без описуЩиро вітаю Вас з одним із найважливіших національних  свят нашої держави – Днем Соборності України!

         Рівно 102 роки тому відбулась віколомна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу. 
      Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Об'єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам'яті українського народу. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом. Під прапор єдиної держави стали люди різні за своїм походженням та освітою, майновим станом і звичаями. Їх об'єднало розуміння того, що тільки соборний народ є нацією.  
    За незалежність і неподільність нашої держави ми змушені, як і сотні років тому, боротися і зараз. І в цій боротьбі вигартовується нова нація патріотів, воїнів, захисників.  
День Соборності України – це свято, яке об’єднує нас як вільну, сильну і незалежну націю. Ми показуємо світу що, ми, українці, пам’ятаємо і поважаємо кожного із тих людей, які впродовж століть поклали своє життя за здобуття Україною незалежності. В цей день ми шануємо і тих новітніх Героїв, які зараз на східних рубежах нашої країни ціною власних життів боронять Україну від ворога. Вони пишуть нову, скроплену кров’ю, історію нашої держави, а ми – ті, хто ніколи не дозволить забути її. 
     Пам’ятаймо про нашу боротьбу, про нашу історію як нації  та збережімо її для наших нащадків. Будьмо мудрими, мужніми, згуртованими та незалежними. Адже в нашій єдності – наша сила. 
     З нагоди свята Дня Соборності України сердечно бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

З повагою,

Катеринопільський селищний голова                                                              Володимир КОВАЛЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора