A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2021 10:45
Кількість переглядів: 569

Фото без опису15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-га річниця виведення військ з Афганістану.

У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Після цієї війни, війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. 

 Під час війни тисячі воїнів загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. 

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами.

Більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

Нині у складні для країни часи, воїни-афганці  проявляють героїзм і мужність на Донбасі, їх бойовий досвід і тепер є запорукою багатьох перемог у боротьбі з російським агресором за незалежність і територіальну цілісність України.

Сьогодні, в селищі Катеринопіль за участю селищного голови Володимира Коваленка,заступників селищного голови, голови ветеранської організації Миколи Поліщука, учасників бойових дій на території інших держав, працівників селищної ради та громадськості відбулось покладання квітів і вінків до пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям, Обеліску Слави та пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.Фото без опису

Селищний голова Володимир Коваленко подякував присутнім учасникам бойових дій за проявлені мужність та героїзм  при виконанні бойових завдань під час афганської війни, побажав всім міцного здоров'я, родинного затишку і тепла, благополуччя та довгоочікуваного миру на нашій Батьківщині.

Присутні вшанувати пам'ять воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку на території інших держав хвилиною мовчання.

Пам’ятати про події тих років, безповоротні втрати, страшне горе матерів, дружин і дітей - це наш святий обов'язок!

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора