A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулись заходи до Дня увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 18:00
Кількість переглядів: 546

Фото без описуДень Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Цей день встановлено указом Президента України від 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Сьогодні, в селищі Катеринопіль за участю заступників селищного голови Костянтина Кисіля та Ірини Міненко, секретаря селищної ради Наталії Цехмістренко, керуючого справами виконавчого комітету селищної ради Олени Поліщук, голови ветеранської організації Миколи Поліщука та працівників селищної ради відбулось покладання квітів до меморіальної дошки та пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям та  Обеліску Слави.

В Україні продовжується боротьба з ворогом на східному фронті, гинуть кращі сини української нації. Катеринопільщина також заплатила свою гірку ціну у цій боротьбі. Наші загиблі земляки Бохонько Сергій, Бобуров Руслан, Чумак Віталій, Пономаренко Дмитро, Юрпольський Ігор та Данілейченко Сергій також віддали свої життя за свободу і цілісність нашої держави.

″20 лютого ми відзначаємо пам’ятну, скорботну та вже історичну дату – День Героїв Небесної Сотні, вшановуємо героїзм, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи  права людини, європейське майбутнє України. Ці люди – символ громадянської відваги  нашого народу. Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня, та не зрадити ідеали Революції Гідності. Ми повинні пам’ятати всіх, хто віддав життя за Україну, всіх, хто стояв і стоїть на захисті нашої волі, миру і спокою, хто стоїть на захисті кордонів нашої держави.″  – зазначила  у своєму виступі  заступник селищного голови Ірина Міненко.

Присутні вшанувати пам'ять воїнів, які ціною власного життя відстоювали майбутнє для України хвилиною мовчання.

Крім цього, в закладах освіти, культури Катеринопільської селищної територіальної громади  відбулись національно-патріотичні та інформацйно-просвітницькі  заходи, спрямовані на належне вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, патріотичного виховання майбутніх поколінь,збереження та донесення до сучасників інформації про доленосні події в Україні.

 Вічна пам'ять Героям! Герої не вмирають!

Фото без описуФото без опису

 


 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора