A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось пленарне засідання третьої сесії селищної ради восьмого скликання

Дата: 22.02.2021 17:00
Кількість переглядів: 622

 Фото без опису  11 лютого нинішнього року відбулося засідання чергової  третьої сесії Катеринопільської селищної ради восьмого скликання, яку провів селищний  голова Володимир Коваленко.

 У роботі пленарного засідання взяли участь депутати селищної ради, депутат обласної ради Олександр Коваленко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Копійченко, заступники селищного голови Костянтин Кисіль та Ірина Міненко, старости сіл, представники установ, організацій, підприємств, засобів масової інформації та жителі селищної територіальної громади.

  На розгляд сесії, відповідно до порядку денного, вносилось більше півсотні  питань. Попередньо всі питання були  розглянуті на засіданнях профільних постійних комісій селищної ради.

.Фото без опису  Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 За пропозицією селищного голови всі присутні на сесії вшанували пам’ять військовослужбовця Назарія Поліщука з Лисянщини, який нещодавно загинув у війні на Сході України, всіх загиблих військових та мирних жителів у ході проведення АТО/ООС.

  Відповідно  до порядку денного депутати заслухали інформацію начальника відділу  фінансів, економічного розвитку та інвестицій Катеринопільської селищної ради Альону Радзівіл та затвердили звіти про виконання сільських та селищного бюджетів за 2020 рік, а також внесли зміни до рішення селищної ради  ″Про бюджет Катеринопільської Фото без описутериторіальної громади″.

    Заступник селищного голови - начальник відділу ″Центр надання адміністративних послуг″ селищної ради Костянтин Кисіль проінформував присутніх про початок роботи відділу ″Центр надання адміністративних послуг″, зокрема, прийнято положення про відділ, затверджено його регламент та інформаційно-технологічні картки адміністративних послуг,  наразі потребує затвердження перелік адміністративних послуг. Перелік налічує 231 адміністративну послугу, проте він не є вичерпним. У населених пунктах громади уповноваженими на надання адміністративних послуг визначено старост сіл про що одноголосним голосуванням депутатського корпусу було прийнято відповідне рішення.      

   В ході пленарного засідання було прийнято Програму профілактики злочинності в Катеринопільській територіальній громаді на 2021-2025 роки, яку презентував Олег Нікітченко, представник сектору поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції. Він зазначив, що  сектор потребує фінансової  підтримки з боку територіальної громади для здійснення ним діяльності  з   забезпечення безпеки громадян і громадського порядку, припинення адміністративних правопорушень та ін.

   Селищний голова, зазначив, що Катеринопільська  територіальна громада в межах фінансових можливостей готова підтримувати сектор, задля охорони правопорядку та зниження рівня злочинності  на території громади.

     Депутатським корпусом, у зв’язку зі зміною засновника,  затверджено  нову редакцію структури, статуту  КЗ ″Публічна бібліотека територіальної громади″ та нову редакцію статуту КЗ ″Катеринопільська дитяча музична школа″.

      Затвердили депутати й  нову редакцію положень про філії закладів загальної середньої освіти, зміну складу засновників та зміну найменування деяких закладів дошкільної освіти.

    На пленарному засіданні було розглянуто питання затвердження фінансового плану комунальним підприємством "Катеринопільське житлово-комунальне господарство", яке викликало серед присутніх активне обговорення, адже  підприємство  прогнозує  збитки на суму  близько 400 тис. грн. на рік.  Так, за інформацією представника підприємства,  втрати спостерігаються саме у водопостачанні, утриманні готелю, громадської вбиральні, вивезенні твердих побутових відходів. Депутати висловили стурбованість Фото без описута запропонували власне бачення щодо вжиття заходів підприємством для  покращення ситуації.

  Особливо детально депутати розглядали земельні питання, які були винесені на це пленарне засідання,адже вільної землі для отримання у власність всіма бажаючими не вистачає.

      За рішенням органів Держгеокадастру, у розпорядженні яких перебувала до цього часу земля за межами населених пунктів, велика кількість земельних ділянок була роздана громадянам, які не мають жодного відношення до нашої громади.

     Володимир Коваленко, навів приклад того, що на сьогодні у селі Потоки земельна ділянка розміром 136 га перейшла у власність не місцевій фізичній особі - підприємцю, який не зобов’язаний платити жодної копійки орендної плати,крім мізерної суми земельного податку. Через такі ″схеми″ в минулому році Потоківський сільський бюджет втратив більше півмільйона гривень.

    Після тривалих обговорень, депутати  селищної ради  задовольнили прохання у виділенні земельних ділянок учасникам АТО  та членам сімей загиблих учасників АТО в першочерговому порядку.     

  Рішенням сесії були затверджені  три Акти прийому – передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну.

    Депутати селищної ради, розглянули й інші земельні питання, які стосувались: надання дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою по встановлення (відновлення) меж земельних ділянок та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; припинення права користування земельними ділянками; прийняття земельних ділянок державної власності  у комунальну власність селищної ради, продовження терміну дії договорів оренди на земельні ділянки та інші.

    Депутатським корпусом одноголосно підтримано звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо складної ситуації із вирішенням проблемних питань фінансування комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" - закладу охорони здоров?я, який надає вторинну медичну допомогу населенню Катеринопільської територіальної громади, Єрківської та Мокрокалигірської ОТГ. Депутати вирішили також звернутися до Звенигородської районної ради та Черкаської обласної ради з проханням підтримати це звернення. Відповідне звернення буде адресоване  й депутатам Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської ради з проханням щодо невідкладного виділення коштів на утримання КНП "Катеринопільська багатопрофільна лікарня".Фото без опису

 Результативним було голосування ряду питань, що стосувалися комунального майна, про які присутніх інформувала начальник відділу комунальної власності селищної ради Ольга Канонік. Так, у зв’язку з ліквідацією Катеринопільського району, депутати прийняли рішення про безоплатне прийняття нерухомого та індивідуально визначеного  майна зі спільної власності територіальних громад, сіл, селищ району до комунальної власності територіальної громади, про прийняття майна Катеринопільської районної державної адміністрації з державної власності до комунальної власності територіальної громади та надали погодження Катеринопільській багатопрофільній лікарні на внесення змін до діючого договору оренди нерухомого майна щодо збільшення орендованої площі.

       Головне питання, яке хвилює і депутатський корпус, і жителів Катеринопільської громади – це збереження і належне фінансування закладу охорони здоров’я вторинного рівня, який розміщений у смт Катеринопіль, в умовах завершення адміністративно-територіальної реформи. Саме неврегульованість на законодавчому рівні питання обов’язкової участі бюджетів усіх територіальних громад в утриманні таких лікарень,  і призвела до цієї проблеми.

     Володимир Коваленко, звернув увагу присутніх на те, що  на сьогодні громадянами порушується і є актуальним питання щодо можливості передачі газотранспортних систем з державної у комунальну  власність громади, адже за ці системи вони сплатили частину коштів, і зараз змушені сплачувати все більші й більші суми за транспортування газу щомісячно.

       Фото без опису Анатолій Штепан, депутат селищної ради, якому було доручено вивчення цього питання, повідомив про те, що наразі це зробити не просто, адже державні підприємства, які надають послуги з газопостачання не готові йти на зустріч громадянам. Однак питання вивчається, та у разі можливості, відповідно до напрацьованої практики інших громад, буде позитивно вирішено.

  Селищний голова, запропонував підготувати звернення до органів влади вищого рівня щодо недопущення підвищення тарифів на природний газ та електроенергію  для населення.

        На засіданні сесії, головуючим була надана можливість всім депутатам селищної ради виступити та зробити оголошення. Володимир Коваленко подякував депутатам за злагоджену роботу, вручив їм посвідчення та нагрудні знаки депутата селищної ради.Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора