A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Катеринопільський селищний голова Володимир Коваленко провів робочу нараду

Дата: 03.03.2021 09:16
Кількість переглядів: 677

Фото без описуВчора селищний голова Володимир Коваленко  провів чергову робочу  нараду з керівниками  підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів та структурних підрозділів Катеринопільської селищної ради.

Розпочали нараду з розгляду  проблемного питання щодо підвезення мешканців із сіл Кобилянки, Потоків, Лисичої Балки, Новоукраїнки та Кайтанівки за автобусним маршрутом Кобилянка-Катеринопіль, який призупинив перевезення пасажирів  із листопада минулого року. Володимир Андрійович закликав всіх керівників структурних підрозділів якнайшвидше вирішити питання підвозу людей та відновити роботу автобусного сполучення цих сіл із центром громади.

Вагому увагу було приділено розгляду проблемних питань діяльності закладів охорони здоровя, соціального захисту, освіти та культури. Кожен із керівників цих профільних закладів, Людмила Борецька, Анна Жоломко, Володимир Химич, Любов Приємська, Юлія Пономаренко, доповіли про пророблену роботу та окреслили завдання над якими продовжать працювати  для забезпечення ефективної роботи підпорядкованих закладів.

Ірина Міненко, заступник селищного голови-начальних відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я  доповіла про готовність Катеринопільського ЦПМСД до укладання договору з Національною службою здоров’я України та запевнила, що всі необхідні заходи щодо укладання договору будуть вжиті у відведені строки.

Заслухавши інформацію начальника відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій  Альони Радзівіл про  стан виконання селищного бюджету, який станом на 01.03.2021 року виконано на 113 відсотків, хоч  і  не за всіма статтями доходів,  селищний голова  зауважив про необхідність  вжиття додаткових заходів із забезпечення всіх показників планових доходів  та мобілізації додаткових надходжень до бюджету громади. Закликав особливо звернути увагу на проведення роз’яснювальної роботи  із залучення всіх одноосібників до декларування своїх  доходів за минулий рік так, як із майже 1500 громадян, самозайнятих обробітком своїх земельних паїв, лише половина добросовісно декларують свої доходи  та сплачують з них податки.   

Селищний голова також  дав доручення начальнику відділу земельних відносин, аграрних питань та екології Олександру Вовкотрубу  спільно з старостами сіл провести роботу з інвентаризації земель з метою виявлення безоплатного використання та залучити їх до бази наповнення місцевого бюджету. Запропонував, особливо звернути увагу на земельні ділянки під господарськими дворами, польовими дорогами, колишніми непрацюючими підприємствами та під об’єктами зовнішньої реклами по всіх населених пунктах громади. Він навів приклад, що селищний бюджет роками не отримував плати за користування земельними ділянками під білбордами в центрі селища, хоча вони використовувалися найчастіше  та зауважив, що втрати від безоплатного використання землі комунальної власності негативно впливають на наповнення місцевого бюджету і тягнуть за собою недофінансування соціально-економічного розвитку новоствореної громади.

В ході наради Володимир Андрійович  звернув увагу керівника селищного житлово-комунального господарства Віктора Котенка на збитковість підприємства і доручив йому якнайшвидше вжити заходів щодо встановлення засобів обліку використання води в домогосподарствах селища та активізувати роботу по наданню платних послуг жителям територіальної громади.

Також, були розглянуті  питання необхідності проведення оптимізації видатків бюджетних закладів та установ, їх фінансове  та матеріально-технічне забезпечення, організації  проведення заходів з нагоди свят та знаменних подій і спортивних заходів у березні 2021 року.

Велику увагу Володимир Андрійович доручив всім учасникам наради приділити  організації  роботи із залученням у громаду коштів грантових програм, підготовки відповідних проектів і подачі проектних заявок.

Також гостро стояло питання налагодження роботи сімейних лікарів та лікарів вторинної ланки (вузькопрофільних спеціалістів) щодо організації прийому хворих у закладі за електронними направленнями.

Окремим питанням розглянуто стан виконання доручень селищного голови. Зокрема, заступник селищного голови Ірина Міненко доповіла про хід вирішення питання        щодо можливості проведення хореографічних занять з учнями закладу освіти с.Лисича Балка, де багато діток виявили бажання займатись у хореографічному гуртку. На даний час ведуться перемовини з хореографом з  с.Надлак, а також вирішується питання її підвезення до місця занять.Фото без опису

На завершення наради Володимир Андрійович, закликав всіх учасників наради до консолідації дій всіх керівників  підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів та структурних підрозділів до активної роботи щодо наповнення селищного бюджету та соціально-економічного розвитку  Катеринопільської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора