A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулись заходи з нагоди 207-ї річниці з Дня народження та 160-ї річниці з Дня смерті Т.Г. Шевченка

Дата: 09.03.2021 15:02
Кількість переглядів: 748

Фото без описуСьогодні, біля погруддя Т.Г. Шевченка Фото без описуу селищі Катеринопіль відбулися урочисті заходи з нагоди 207-ї річниці з Дня народження та 160-ї річниці з Дня смерті Т.Г. Шевченка. У пошануванні духовного батька української нації взяли участь селищний голова Володимир Коваленко, заступник голови  райдержадміністрації Володимир Копійченко, заступник селищного голови Костянтин Кисіль, секретар селищної ради Наталія Цехмістренко,  голова ветеранської організації Микола Поліщук, працівники селищної ради, представники громадськості селища.

 Зі словами поваги та вдячності видатному українському поетові, письменнику та громадському діячеві виступив селищний голова Володимир Коваленко. "На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря, генія українського народу Тараса Шевченка, котрий все своє життя поклав на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення. Майдан, Революція Гідності у черговий раз пробудили в наших душах незламний Шевченківський дух до становлення й розбудови Української незалежної держави, її утвердження в європейській спільноті. Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна розбудовуючись, змушена захищати власний дім - незалежну, демократичну, суверенну державу від російського агресора. Будуймо всією громадою свій рідний край – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар",- звертаючись до учасників заходу, промовив  Володимир Коваленко.

    Фото без опису В ході заходу вірш Тараса Шевченка "І золотої, й дорогої…"  зачитала Соломія Скрипник,  переможниця  дистанційного огляд-конкурсу читців "Тарасові шляхи" ( вікова категорія 6-10 років), що проходив у Катеринопільській територіальній громаді та був присвячений цій даті. З піснею ″Бандуристе, орле сизий″ виступив  народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль "Калниболотський курінь".Фото без опису

     Присутні учасники заходу поклали квіти до погруддя Т.Г. Шевченка та  вшанували його світлу пам’ять хвилиною мовчання.

     З  нагоди 207-ї річниці з Дня народження та 160-ї річниці з Дня смерті Т.Г. Шевченка у культурних та навчальних закладах територіальної громади відбулись літературні читання, виставки архівних документів, фототоматеріалів  про життя та творчість Великого Кобзаря.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора