A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

До уваги депутатів селищної ради VIII скликання, депутатів селищної та сільських рад VII скликання

Дата: 16.03.2021 17:15
Кількість переглядів: 374

Повідомляємо, що згідно з положеннями статей 3, 45 Закону України "Про запобігання корупції" депутати місцевих рад є суб’єктами декларування та зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК.

  Депутати  селищної  ради VIIІ  скликання, зобов’язані подати  до 1 квітня 2021 року декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік (тип декларації - щорічна).

  Щорічна декларація – подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

 Депутати селищної та сільських рад VII скликання, повноваження яких припинились, зобов’язані подати  до 1 квітня 2021 року декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік (тип декларації -  після звільнення).

 Декларація після звільнення  – декларація, яка подається з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено діяльність. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

 До закінчення чергового етапу декларування за 2020 рік у формі декларації  слід зазначати відомості щодо адресних блоків  без врахування змін адміністративно-територіального устрою.

 На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції для суб’єктів декларування розміщені нові роз’яснення  щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно заходів фінансового контролю (подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані) від 03 лютого 2021 року. З  повним текстом роз’яснення можна ознайомитись за посиланням:https://wiki.nazk.gov.ua/wp-content/uploads/ 2021/02/ Rozyasnennya-1-vid-03.02.2021-1-1.pdf

  У разі якщо протягом семи днів після подання декларації Ви виявили помилку, можна внести зміни та подати виправлену декларацію, однак не більше трьох разів. Якщо термін на подачу виправленої декларації вже минув, Ви можете звернутися до НАЗК через персональний електронний кабінет. Необхідно деталізовано описати виявлені неточності або помилки, пояснити причини зазначення недостовірних відомостей, додати підтвердні документи (за наявності). 

  Одночасно повідомляємо, що всі дані необхідні для заповнення декларації, можна отримати дистанційно з електронних реєстрів за допомогою кваліфікованого електронного підпису. З переліком  ресурсів, які допоможуть Вам у пошуку необхідної інформації можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3twOejs.

  Відповідно до вимог чинного законодавства передбачено відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації:

-за умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ст. 3663КК України, діє з 30.12.2020).

-за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 1726 КУпАП).

  Слід відміти, що у разі набрання законної сили судовим рішенням про визнання особи винною у вчиненні означених правопорушень, відомості про таку особу вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів).

  Просимо Вас не зволікати з поданням щорічної декларації та зробити це вчасно до 31.03.2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора