A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось перше пленарне засідання п’ятої сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

Дата: 21.03.2021 14:57
Кількість переглядів: 583

Фото без описуВ п'ятницю, 19 березня 2021 року, відбулося перше пленарне засідання п’ятої сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

На розгляд сесії було винесено 36 питань, які були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій Катеринопільської селищної ради.

Відповідно до порядку денного п'ятої сесії депутати розглянули та затвердили шість програм селищної ради, а саме:

- Програму благоустрою населених пунктів Катеринопільської територіальної громади на 2021-2022 роки;

- Програму організації та фінансування у 2021 році громадських робіт;

- Комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на 2021-2025 роки;

- Програму протидії тероризму на території Катеринопільської територіальної громади на 2021-2025 роки;

- Програму покращення надання адміністративних послуг в територіаль- ному сервісному центрі №7143 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Черкаській області в 2021-2022 роках;

- Програму підтримки Катеринопільської селищної ради та її виконавчих органів.

Про необхідність у внесенні змін до рішення селищної ради від 23.12.2020 р. № 2-14/VІІІ „ Про бюджет Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021 рік» для вирішення найнагальніших питань доповіла Альона Радзівіл, начальника відлілу фінансів, економічного розвитку та інвестицій. Вона внесла на розгляд депутатів пропозиції щодо змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громад, які після обговорення депутатами були затверджені.

Заслухавши Володимира Химича, виконуючого обов'язки начальник відділу освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради, про необхідність прийняти відповідні рішення в галузі освіти, депутати затвердили:

- Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти;

- Положення про конкурс на посади директора та педагогічного працівника комунальної установи “Катеринопільський інклюзивно-ресурсний центр”;

- ліквідаційний баланс комунальної установи “Катеринопільського центру професійного розвитку педагогічних працівників”.

Ще депутати розглянули питання "Про хід виконання Програми організації харчування у закладах освіти Катеринопільської територіальної громади на 2021-2025 роки".

Наступні розглянуті питання були в галузі охорони здоров'я. Олена Пироженко, головний лікар КНП “Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги” доповіла депутатам щодо необхідністі створення в селах Катеринопільської територіальної громади медичних пунктів тимчасового базування. Депутати підтримали створення таких медичних пунктів.

Заслухавши заступника головного лікаря Рибчинську Л. по питаннях, що стосувались вторинної ланки медицини, депутати затвердили у новій редакції фінансовий план КНП "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" та погодили продовження діючого договору оренди нерухомого майна.

У ході засідання сесії, також були прийняті відповідні рішення по розгляду питань, винесених відділом комунальної власності Катеринопільської селищної ради:

- про звільнення громадських організацій ветеранів від плати за користування комунальними послугами;

- про звернення щодо передачі об’єктів права державної власності у комунальну власність Катеринопільської територіальної громади;

- про передачу в оренду частини нежитлової будівлі в смт Катеринопіль по вул. Соборній 46;

-  про визнання таким, що втратило чинність рішення селищної ради від 27.06.2018 №37-14/VII.

Ухвалили депутати й план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів та план-графіку проведення заходів з відстеженням результативності прийнятих регулятивних актів на 2021 рік.

Також присутні депутати одноголосно проголосували про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій селищної ради.

На пленарному засіданні було схвалено вступ Катеринопільської територіальної громади до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація об’єднаних територіальних громад”.

Депутати селищної ради розглянули низку земельних питань, які стосувались:

- надання дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельних ділянок;

- затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

- припинення права користування земельними ділянками;

-  прийняття земельних ділянок державної власності у комунальну власність селищної ради;

- продовження терміну дії договорів оренди на земельні ділянки та інші.

Завершуючи перше засідання сесії, селищний голова Володимир Коваленко підняв на обговорення два взаємопов'язаних питання: про розгляд поданої заяви Валентини Коханчук, старости Гончарихи, Ромейкового та селища Новоукраїнки про звільнення з посади та про необхідність нового Фото без описупризначення старости цих населених пунктів. Після тривалого обговорення, більшістю голосів присутніх депутатів, було прийнято рішення провести зустріч селищного голови та представників апарату селищної ради із жителям сіл Гончарихи, Ромейкового та селища Новоукраїнки щодо обговорення кандидатури на посаду старости.

Друге пленарне засідання п'ятої сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання заплановане на наступний тиждень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора