A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась нарада керівників закладів освіти Катеринопільської територіальної громади

Дата: 25.03.2021 17:00
Кількість переглядів: 751

Фото без описуВчора, 24 березня 2021 року, під головуванням Володимира Химича, виконуючого обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту відбулась нарада керівників закладів освіти Катеринопільської територіальної громади.

Участь в нараді взяли селищний голова Володимир Коваленко, заступник селищного голови – начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я Ірина Міненко, керівники шкіл та дитячих садочків Катеринопільської територіальної громади.

Нараду розпочали із виступу селищного голови, який відмітив, що працівники освітньої сфери включені до однієї з дев’яти пріоритетних груп, які зможуть отримати можливість вакцинації проти COVID-19 одними з найперших та наголосив на необхідності проведення такого вакцинування всіма працівниками освітнього процесу, оскільки, безпека педагогічних працівників та учнів має бути на першому місці. Він також відмітив про актуальність наради, обумовленою необхідністю проведення відкритого діалогу з питань організації освітнього процесу та напрацювання спільних дій щодо діяльності шкіл та садочків на території громади.

В ході наради учасниками було розглянуто низку важливих освітянських питань. Зокрема, директор Катеринопільського ЗЗСО №1 Юрій Гончар доповів про основні засади проведення моніторингу якості освітньої діяльності закладів освіти. Світлана Корнійчук, працівник відділу освіти, молоді та спорту приділила увагу розгляду одного із проблемних питань сьогодення в соціумі - насильства. Вона ознайомила присутніх з видами насильства і їх наслідками та наголосила про важливість діалогу викладачів, соціальних працівників, вихователів з дітьми, ментальність яких особлива та потребує педагогічної, психологічної майстерності у спілкуванні з ними.

Володимир Химич та Ірина Міненко разом з керівниками освітніх закладів обговорили питання оптимізації навчальних закладів. Ними було відмічено критичний стан демографічної ситуації в населених пунктах територіальної громади, який обумовлений відтоком населення із малих сіл та селищ за кордон і до міст України, що призводить до проблеми низької наповнюваності класів. Саме через малокомплектність класів виникає необхідність проведення оптимізації шкільної мережі. Адже, сьогодні освітня галузь вимагає, насамперед, забезпечення якісних знань та ефективного використання бюджетних коштів.

Щодо організації оздоровлення дітей та проведення спортивно-масових заходів у 2021 році слухали Наталію Ласкаву, головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту. Вона доповіла про початок в цьому році оздоровчої кампанії та повідомила, що в березні вже відправлено 5 категорійних дітей із нашої громади на оздоровлення в МДЦ «Артек». А також, відмітила, що направлення на оздоровлення дітей буде проводиться і надалі у тісній співпраці з керівниками навчальних закладів. Нею також було доведено до відома керівників шкіл план спортивних заходів і змагань на квітень місяць та вимогу щодо необхідності залучення медичних працівників під час їх проведення.

Поговорили і про результати змагань за участю наших юних спортсменок. Всі висловили своє захоплення срібними призерами Чемпіонату України з футзалу- командою “Вікторія” Катеринопільської ДЮСШ.

Головний спеціаліст з бухгалтерського обліку Олена СергійчукФото без опису доповіла про стан фінансово-господарського забезпечення діяльності закладів освіти та звернула увагу керівників шкіл та дитячих садочків на необхідність проведення правильної процедури списання комунального майна.

Крім того, учасники наради мали змогу задати питання фахівцям відділу освіти, молоді та спорту, поспілкуватися між собою та обмінятися досвідом, який сприятиме підвищенню рівня організації освітнього процесу в закладах освіти Катеринопільської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора