A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось друге пленарне засідання п’ятої сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання

Дата: 27.03.2021 14:37
Кількість переглядів: 667

Фото без описуВчора, 26.03.2021року, відбулось друге пленарне засідання п’ятої сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

У його роботі взяли участь заступники селищного голови, старости сіл, начальники структурних підрозділів селищної ради та її виконавчого комітету, представники ЗМІ.

Зібрання проходило з дотриманням всіх вимог карантинних норм. При вході в хол для реєстрації, проводився температурний скринінг, а під час пленарного засідання всі присутні перебували в захисних медичних масках.

Робота другого пленарного засідання п’ятої сесії розпочалась з розгляду кадрових питань. Депутати задовольнили заяву Валентини Коханчук про дострокове припинення повноважень старости сіл Гончариха, Ромейкове та селища Новоукраїнка та затвердили на цю посаду Тетяну Трохименко. Відповідно внесли зміни до рішень селищної ради "Про надання повноважень щодо вчинення нотаріальних дій старостами" та "Про окремі завдання адміністратора, які здійснюють старости сіл". Також внесли зміни до рішення “Про утворення виконавчого комітету, визначення його чисельності, затвердження персонального складу“, виключивши з них звільнену Валентину Коханчук та увівши новозатверджену старосту Тетяну Трохименко. Ще ввели до складу виконкому новопризначених керівників виконавчих органів ради Володимира Химича, Максима Левчука та Олену Адаменко. Загалом до складу виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради увійшов 31 член виконкому.

Далі згідно порядку денного депутати розглянули земельні питання. Надали заявникам дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельних ділянок і проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та затвердили вже виготовлені проекти. Також прийняли рішення щодо включення земельних ділянок комунальної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 24,3848 га до переліку земельних ділянок, права оренди на які будуть виставлені на земельні торги окремими лотами. Олександр Вовкотруб, начальник відділу земельних відносин, аграрних питань та екології, зазначив, що це вже не перші земельні ділянки, які передаються на аукціон для продажу права оренди. А селищний голова Володимир Коваленко запевнив, що і надалі буде проводиться робота в цьому напрямку, оскільки земельні торги можуть забезпечити високий відсоток орендної плати за використання земель комунальної власності та сприятимуть наповненню селищного бюджету. Він відмітив, що розпочата внутрішня інвентаризація земель комунальної власності вже дає перші результати щодо виявлення земельних ділянок, які не включені до бази оподаткування або використовуються за заниженими ставками орендної плати. Навів приклад, як розорані пасовища і сінокоси використовують під ріллю, а плата за них сплачується за низькою ставкою сінокосів і пасовищ.

Депутати підтримали необхідність такої інвентаризації земель та внесли пропозицію визначитися з граничними строками її проведення, про результати проінформувати депутатів селищної ради.

Знайшла одноголосну підтримку в залі пропозиція виплачувати учасникам спортивних змагань витрати на їх харчування. До цього часу це питання було неврегульовано. Прийнятим рішенням на сесії затверджено норми витрат харчування для учасників спортивних заходів з розрахунку на одну особу: державного рівня до 150 грн, а для обласного рівня до 100 грн на добу.

Селищний голова при цьому відзначив високі досягнення наших юних спортсменок з команди «Вікторія» Катеринопільської ДЮСШ та наголосив про важливість розвитку спорту для молодого покоління в нашій громаді.

На закінчення сесії депутатський корпус розглянув програму організації культурно - мистецьких заходів на території Катеринопільської територіальної громади на 2021-2023 роки. Депутат Михайло Морозюк запропонував врахувати в програмі необхідність проведення робіт з відновлення та реставрації пам'ятників та культурних пам’яток на території Катеринопільської територіальної громади. А Юрій Колісник запропонував виділити кошти на проведення святкових заходів з відзначення державних таФото без опису народних свят у селах громади. Програма була затверджена з урахуванням поправок, але щодо виділення коштів на ці цілі депутати вирішили залучати не тільки бюджет, а й кошти з інших джерел, наприклад спонсорів.

Загалом, друге пленарне засідання п’ятої сесії восьмого скликання селищної ради пройшло злагоджено та організовано.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора