A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищній раді відбулась чергова нарада

Дата: 30.03.2021 20:19
Кількість переглядів: 571

Фото без описуСелищний голова Володимир Коваленко провів чергову нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату.

Нараду розпочали із заслуховування інформації Дмитра Богославцева, завідувача Катеринопільським лабораторним відділенням щодо стану захворюваності на COVID-19 серед мешканців Катеринопільської територіальної громади.

З початку 2021 року по всій територіальній громаді підтверджено більше 200 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 110 у мешканців смт.Катеринопіль. Ще Дмитро Богославцев повідомив про мутацію коронавірусу, який від цього стає ще більш агресивніший. На сьогодні вже існує два його штампи: європейський та азіатський. Тому, треба ще більше оберігатися від зараження, вживати заходів для профілактики і запобігання поширення коронавірусу та неухильно дотримуватися карантинних обмежень.

Людмила Борецька, головний лікар Катеринопільської багатопрофільної лікарні доповіла щодо ситуації із лікуванням хворих на коронавірусну інфекцію у медичних закладах та застерегла всіх від самолікування. Вона повідомила про достатню кількість розгорнутих ковідних місць у спеціалізованих лікарнях Тального, Звенигородки та Шполи, куди направляють хворих з нашої територіальної громади та порадила при найменших симптомах захворювання негайно звертатися до сімейних лікарів. Вчасно здані аналізи на лабораторне дослідження та своєчасно поставлений діагноз захворювання це запорука легшого перебігу хвороби і швидкого одужання.

Ірина Міненко, заступник селищного голови доповіла, що сімейними лікарями розпочато вакцинацію від коронавірусної інфекції категорійних громадян. Щоденно вакцинують по 30 осіб. Є можливість вакцинації і більшої кількості громадян. Тому, всім охочим вакцинуватися необхідно звертатися до своїх сімейних лікарів.

Далі говорили про проблемні питання діяльності закладів охорони здоров’я, соціального захисту, освіти та культури. Людмила Борецька вкотре звертала увагу на потребу коштів для утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні, яка вже може надавати кваліфіковані медичні послуги по 9 пакетах (медичних програмах).

Селищний голова запропонував в чергове звернутися до Єрківської та Мокрокалигірської територіальних громад щодо співфінансування на утримання медичного закладу вторинної ланки, як такого, що надає медичні послуги мешканцям цих громад.

Ще Людмила Борецька вказала на потребу в облаштуванні сучасного лабораторного підрозділу у Катеринопільській багатопрофільній лікарні та забезпечення його новим лабораторним обладнанням. Потреба в коштах на такі цілі до 5 млн.грн. Для відділення інтенсивної терапії необхідно придбати чотири монітори пацієнта, вартість яких понад 124 тис.грн та протипролежневі матраци для лежачих пацієнтів.

Ірина Міненко, проінформувала присутніх щодо роботи КНП «Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги». Відмітила кропітку роботу всього медичного персоналу, які провели комплекс заходів, що сприяли підписанню договору із Національною Службою охорони здоров’я на 7178,6 тис.грн. Також, повідомила, що на даний час проводиться процедура закупівлі автомобіля для Петраківської амбулаторії.

Володимир Химич, начальник освіти, молоді та спорту доповів про те, що шість шкіл громади розпочали навчальний процес, а три школи ще перебувають на канікулах. Особливих потреб освітніх закладів в даний час немає.

Заклади культури територіальної громади працюють згідно планів. В зв’язку із карантинними обмеженням всі культурні заходи проводять у онлайн режимі.

Анна Жоломко доповіла, що соціальні заклади на даний час проводять атестацію робочих місць та медичні огляди працівників. Є потреба у ремонті комина в приміщенні Територіального центру з надання соціальних послуг.

Альона Радзивіл, начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій доповіла про виконання селищного бюджету, який з початку року виконано на 104,6 відсотків, але до його виконання за березень ще не вистачає 533 тис.грн.

 В ході наради селищний голова дав доручення:

відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій разом із відділом земельних відносин, аграрних питань та екології проаналізувати всі діючі договори оренди землі комунальної власності та вжити заходів щодо збільшення ставок орендної плати до 12 відсотків. А також активізувати оперативну роботу щодо передачі в оренду вільних земельних ділянок, під господарськими дворами та польовими шляхами, виявлених в ході проведення інвентаризації земель в населених пунктах громади і розпочати роботу над розробленням проекту рішення про ставки земельного податку та орендної плати на 2022 рік;

Олександру Вовкотрубу та Володимиру Королю доручено узгодити спірні питання встановлення меж стадіону та суміжних земельних ділянок, які використовуються під городництво;

Ірині Міненко та Володимиру Химичу вжити заходів по проведенню оптимізації закладів середньої освіти та провести публічне обговорення з цього питання;Фото без опису

Віталію Гавришу та Миколі Тараненку разом із старостами сіл провести роботу по вирішенню проблемних питань з вуличним освітленням у населених пунктах громади;

всім керівникам підприємств, закладів та установ комунальної власності із залученням трудових колективів, учнівської молоді, небайдужих мешканців громади, підприємців долучитися до проведення двомісячника благоустрою та озеленення підвідомчих територій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора