A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Шановні жителі Катеринопільської громади!

Дата: 02.04.2021 18:23
Кількість переглядів: 1029

Фото без опису З настанням весни ми всі починаємо прибирати власні домоволодіння та прилеглі до них території. І як наслідок після такого прибирання, в населених пунктах громади, починають з’являтися додаткові купи зі сміттям та утворюватись нові стихійні сміттєзвалища.

 На сьогодні проблема сміття дуже гостро стоїть не лише у нашій громаді, а й у цілому світі.

 У кожному домі утворюється великий обсяг непотрібних для домашнього вжитку матеріалів та виробів зі скла, пластику, харчових відходів, тканини, будівельних матеріалів, тощо. Кожного дня ми змушені стикатися з відходами як вдома, так і на роботі та вулиці.

 На жаль, досить часто жителі нашої громади залишають сміття на узбіччях доріг, вулиць, у місцях відпочинку, викидають його поблизу ставків, річок, у лісі та лісових посадках. Перетворюють, таким чином, територію свого краю у несанкціоновані смітники, що призводить, в свою чергу, до забруднення навколишнього середовища.

 Прикро також від того, коли повертаючись до рідної оселі з Польщі, Чехії, Італії та інших європейських країн, деякі жителі-заробітчани дивлячись на чисті вулиці цих країн, дозволяють собі засмічувати їх на своїй рідній землі.

 Тож, закликаємо вас не засмічувати територію громади та викидати сміття у спеціально відведенні місця складування і зберігання твердих побутових відходів. Такими місцями в нашій громаді є сільські і селищне сміттєзвалища. Також нагадуємо вам, що на території селища Катеринопіль діє комунальне підприємство "Катеринопільське селищне житлово- комунальне господарство", яке здійснює вивіз твердих побутових відходів згідно розробленого графіку. Якщо договір з комунальним підприємством вами ще не заключено, не зволікайте – зробіть це просто зараз і у вас проблема вивезення твердих побутових відходів буде вирішена. А у селах громади, де вивіз сміття здійснюється самовивозом, просимо користуватись санкціонованими сміттєзвалищами або ж спеціально відведенними місцями для складування та зберігання відходів. Якщо так сталося, що ви не знаєте про їх місцезнаходження, звертайтесь з цим питанням до старости села за своїм місцем проживання.

 Виконавчий комітет селищної ради звертається до всіх жителів громади з проханням: не залишайте сміття на вулицях, узбіччях, парках, лісах та інших не передбачених для цього місцях, дбайте про рідну землю, навколишнє середовище та дотримуйтесь правил благоустрою.

 Якщо ж побачили, що хтось викидає тверді побутові відходи у невизначеному місці, не соромтесь зробити зауваження. Ваша небайдужість буде вагомим внеском у боротьбі з стихійними сміттєзвалищами. Тільки спільними зусиллями ми отримаємо охайну, красиву та квітучу громаду, в якій нам з вами разом жити.

 Пам'ятайте – чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора