A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської  селищної ради

Дата: 09.04.2021 18:08
Кількість переглядів: 715

Фото без опису Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради, яке пройшло під головуванням селищного голови Володимира Коваленка. Нагадаємо, що до складу виконкому селищної ради цього скликання ввійшли старости сіл громади, керівники виконавчих органів ради та представники громадськості.

  В ході проведення засідання було розглянуто питання  з різних сфер життєдіяльності громади.

 Керівники закладів охорони здоров’я виступили з інформацією про епідеміологічну ситуацію в населених пунктах та хід проведення вакцинації. Зокрема, наголошено, що продовжується зростання кількості  хворих на пневмонію та поширення вірусу COVID-19. Володимир Коваленко наголосив на неухильному дотриманні всіма громадянами встановлених карантинних норм та обмежень. Ознайомив із рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради щодо ситуації,  яка склалась у Катеринопільському центрі розвитку дитини "Сонечко". Про необхідність введення додаткових карантинних заходів буде визначено орієнтуючись на розподілення МОЗ карантинних зон. Детальніше з цього питання буде висвітлено в одному з наступних матеріалів.

  Крім цього, члени виконкому розглянули бюджетні рішення серед яких: перерозподіл видатків в межах загального обсягу бюджетних призначень селищної ради, про утворення робочої групи з вирішення проблемних питань наповнення  бюджету Катеринопільської територіальної громади, виявлення додаткових джерел  надходжень, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. До її складу увійшли фахівці селищної ради та представники контролюючих органів. Результатом роботи цієї робочої групи мають стати реальні дії щодо пошуку нових джерел наповнення бюджету, розширення бази оподаткування, виявлення «тіньової» зайнятості та легалізація доходів громадян.

  Перейшовши до проблем видаткової частини бюджету, члени виконкому розглянули болючі питання, які вже не один рік існують в населених пунктах нашої громади.

  Серед головних - система закладів освіти в селах. Утримувати неефективну освітню мережу з такою кількістю малокомплектних шкіл, де повністю відсутня частина класів, а кількість дітей майже дорівнює кількості працівників школи, не може дозволити собі бюджет такої громади, як наша.  Демографічна ситуація не дає надій на краще. Держава щороку зменшує кількість шкіл, на які отримують кошти на існування.

  Тому всі ми розуміємо, що завдання на найближчий час – детально  розглянути роботу кожної сільської школи, обговорити пропозиції щодо зміни мережі закладів освіти Катеринопільської територіальної громади.  

  Значна увага приділяється виконавчим комітетом актуальним питанням благоустрою. Селищний голова разом з старостами  та представниками громадських організацій обговорили проведення двомісячника  з наведення порядку в населених пунктах. Зокрема, заплановано провести закупівлю необхідних витратних матеріалів,  залучити до оплачуваних робіт робітників з благоустрою, організувати наведення чистоти і порядку на територіях, прилеглих до підприємств, установ, організацій за участі трудових колективів. Особливу увагу приділити  впорядкуванню  обелісків та пам’ятних знаків  до 9 травня, адже це пам’ять про земляків, які загинули у лихолітті Другої світової війни.

  Також на засіданні виконкому оновили склад  адміністративної комісії, яка буде розглядати справи про адміністративні правопорушення в громаді. Підтримано рішення про створення опікунської ради, яка зосередить свою діяльність на  вивченні питань встановлення опіки та піклування над повнолітніми, які Фото без описувизнані судом недієздатними або обмежено дієздатними, а також для забезпечення прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права.

  На завершення засідання, виконавчий комітет розглянув заяви громадян про постановку на квартирний облік пільгових категорій, які потребують покращення житлових умов; утворено спеціальні комісії з метою складення актів обстеження зелених насаджень, на які громадяни просять дозволу на видалення через їх незадовільний стан (сухостійні та аварійні дерева).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора