A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

В селищній раді обговорили ситуацію щодо COVID-2019 та інші питання життєдіяльності громади

Дата: 14.04.2021 08:43
Кількість переглядів: 763

Фото без опису Кожен другий і четвертий вівторок місяця за ініціативи та під головуванням селищного голови Володимира Коваленка проходить робоча нарада з керівниками комунальних підприємств, закладів та установ Катеринопільської громади, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату. Сьогоднішній день не став виключенням, адже необхідно було розглянути ряд важливих питань, почути про проблеми, знайти шляхи їх вирішення.

 Щодо ситуації із  захворюванням на COVID-2019 на  території Катеринопільської громади доповідав завідувач Катеринопільським лабораторним відділенням ДУ ″Черкаський обласний лабораторний центр″  Дмитро Богославцев. На жаль, вона ще залишається складною. Станом на сьогодні по нашій громаді зареєстровано 302 особи із підтвердженим COVID-2019 за ПЛР дослідженнями та швидкими тестами.

 За словами Олени Пироженко, головного лікаря Катеринопільського ЦПМСД, за прогнозом щонайменше ще два тижні буде збільшуватись кількість випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Тому, потрібно всім неухильно та чітко дотримуватися карантинних обмежень.

 Щодо покращення стану із профілактикою поширення  COVID-2019  в стаціонарному відділенні Катеринопільської багатопрофільної лікарні доповідала головний лікар Людмила  Борецька. Із запровадженням внутрішнього обмеження відвідувань хворих  на стаціонарному лікуванні,  серед медичного персоналу та 73 хворих, захворюваності на ковід не виявлено.

 Учасники наради обговорили доцільність переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання, але проаналізувавши стан поширення захворюваності серед дітей, поки що утрималися від прийняття кардинальних рішень.

 З порядку денного наради не сходить питання наповнення бюджету громади. Заслухавши що зроблено в цьому напрямку, селищний голова дав доручення фінансовому та земельному відділам зосередити увагу на пошуку резервів для наповнення дохідної частини бюджету. Найбільшу увагу звернути на плату за землю, яку обробляють, але не сплачують у бюджет жодної гривні,  залучення податку на доходи  фізичних осіб, особливо під час кампанії декларування, перегляд ставок місцевих податків і зборів тощо.

 Про підготовчу роботу щодо  проведення оптимізації мережі закладів освіти доповідав начальник відділу освіти Володимир Химич. Він зазначив, що вже розпочата робота щодо  підготовки аналітичних матеріалів по школахФото без опису  та розроблення проектів рішень, які  в подальшому будуть подані на розгляд профільної постійної комісії селищної ради і внесені на обговорення громадськості.

 Також були розглянуті актуальні питання проведення благоустрою населених пунктів, налаштування реле часу вуличного освітлення, а також заслухано інформацію про роботу відділу "Центр надання адміністративних послуг" Катеринопільської селищної ради.

 

        

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора