A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось перше засідання робочої групи

Дата: 19.04.2021 16:13
Кількість переглядів: 692

Фото без опису Нещодавно відбулося перше засідання робочої групи Катеринопільської селищної ради з вирішення проблемних питань наповнення бюджету Катеринопільської територіальної громади, виявлення додаткових джерел надходжень, підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

 Засідання робочої групи провів селищний голова Володимир Коваленко. На засіданні була присутня Вікторія Стоколос, начальник Катеринопільської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області. Під час засідання робочої групи були розглянуті чотири важливі питання та прийняті по них відповідні рішення.

 Щодо розгляду проекту рішення про встановлення ставок по місцевих податках і зборах, земельному податку та орендній платі за землю доповідали Альона Радзівіл, начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій та Олександр Вовкотруб, начальник відділу земельних відносин, аграрних питань та екології. Вони проінформували присутніх про підготовлені проекти рішень селищної ради щодо встановлення місцевих податків та зборів на території Катеринопільської територіальної громади, земельного податку та орендній платі за землю на 2022 рік. Проектом рішення пропонується встановити ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року;

2) для другої групи платників єдиного податку - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 Щодо ставок земельного податку та орендної плати на території Катеринопільської територіальної громади вирішили проект рішення ще доопрацювати, провівши аналіз їх розміру в грошовому виразі по всіх населених пунктах громади.

 Про стан заборгованості по орендній платі ТОВ «Енегетично - інвестиційна компанія» та декларування доходів громадян одноосібників доповідала Вікторія Стоколос. Станом на 01.03.2021 податковий борг по сплаті орендної плати становить 597 тис грн. Матеріали по стягненню заборгованості передано до суду.

 Щодо залучення одноосібників до кампанії декларування доходів, як повідомила Вікторія Стоколос, Катеринопільським ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області направлено відповідні повідомлення 1900 громадянам, які самостійно обробляють свої земельні ділянки (паї). Станом на 14.04.2021року подано 350 декларацій. Робота щодо залучення громадян одноосібників до декларування продовжується.

 Про проведену роботу з виявлення нецільового використання земель в с.Вербовець інформував Олександр Вовкотруб. Він повідомив, що тимчасовою комісією Катеринопільської селищної ради 6 квітня 2021 року проведено обстеження використання земельних ділянок із земель державної власності сільськогосподарського призначення для сінокосіння та випасання худоби за межами с. Вербовець в адміністративних межах Катеринопільської територіальної громади, під час якої було виявлено факти нецільового використання землі. Зокрема, земельна ділянка площею 50,6261 га засіяна озиминою, а земельна ділянка площею 73,3507 га використовується як рілля. Згідно договору оренди поновленого рішенням господарського суду Черкаської області від 09 вересня 2019 року по справі №925/509/19 земельна ділянка площею 50,6261 га перебуває у використанні одного з фермерських господарств. Інформація щодо поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 73,3507 га відсутня.

 Також тимчасовою комісією було проведено обстеження використання земельних ділянок під господарськими дворами орієнтовною площею 22,43 га, які розташовані за межами села Вербовець в адмінмежах Катеринопільської територіальної громади. Під час обстеження встановлено, що земельні ділянки під господарськими дворами використовуються місцевим приватним підприємством без оформленого договору оренди.

 Проведено обстеження ще чотирьох земельних ділянок розміром: 23,8465 га, 0,1469 га, 0,1295 га та 3,0 га із земель сільськогосподарського призначення державної власності із зміною цільового призначення – розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій розташованих за межами с. Вербовець в межах Катеринопільської територіальної громади, які Головним управлінням у Черкаській області надано в оренду ТОВ «Енерджі парк». Під час обстеження встановлено, що вищевказані земельні ділянки не використовуються за цільовим призначенням, а розорані. На момент їх обстеження роботи щодо посіву, коткування, оранки не проводились, але візуально видно, що вони в минулому році були засіяні просом.

 На даний час Катеринопільською селищною радою направлено листи до Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області та ГУ ДПС у Черкаській області щодо відповідного реагування на факти нецільового використання вищевказаних земельних ділянок та про сприяння у приведенні їх використання до відповідності з чинним законодавством України.

 Підсумовуючи засідання робочої групи, селищний голова відмітив, що всі вжиті заходи селищної ради у сфері земельних відносин і надалі будуть спрямовані на розширення бази оподаткування та збільшення надходжень від плати за землю. Адже, саме земля є основним ресурсом наповнення селищного бюджету, від якого залежить соціально-економічний розвиток територіальної громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора