A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 16:40
Кількість переглядів: 513

 Фото без описуСьогодні, 26 квітня, в Катеринопільській територіальній громаді відбулися заходи до 35-тої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Участь у заходах взяли місцеві учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, селищний голова Володимир Коваленко та працівники селищної ради.

 Тематичну частину заходів-пам’яті підготували та провели працівники Катеринопільського селищного Будинку культури. Вони продемонстрували свій власно виготовлений відео-проект "Чорнобильські дзвони" та концертну програму приурочену Чорнобильській трагедії, якою учасникам заходу нагадали про масштаби катастрофи.

Зі словами вдячності звернувся селищний голова до ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які 35 років тому, не шкодуючи свого здоров'я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки вибуху.

 В своєму виступі він відзначив, що дякуючи героїзму, відвазі і мужності пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків і всіх громадян, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, серед яких були і наші земляки, вдалося приборкати техногенну катастрофу та вжити заходів спрямованих на зменшення наслідків страшного лиха.

 Після урочистої частини селищний голова разом з ліквідаторами аварії на ЧАЕС та працівниками Катеринопільської селищної ради здійснили покладання квітів до пам'ятника "Катеринопільцям, життя яких обірвала Чорнобильська трагедія" та вшанували світлу пам’ять тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.Фото без опису

 Час минає швидко… Вже тридцять п’ять років віддаляє нас від Чорнобильської трагедії, але нам всім потрібно пам’ятати, що мир та злагода країни залежить від кожного з нас і вірити в те, що подібної трагедії наші майбутні

покоління не спіткають.

 

Фото без описуФото без опису

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора