A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося громадське обговорення

Дата: 18.05.2021 08:20
Кількість переглядів: 469

 13 та 14 травня 2021 року  відбулися громадські обговорення намічених змін у мережі закладів освіти сіл Кайтанівка та Гончариха, у яких взяли участь  представники селищної ради, трудових колективів, батьківської громадськості, інших зацікавлених осіб.

 Організатори зустрічі зазначили, що пропозиції щодо реорганізації та зміни типів закладів освіти у зазначених населених пунктах сформовано на основі аналізу умов їх функціонування, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності підвищення якості освітніх послуг, забезпечення раціональної концентрації та ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів громади тощо.

 Учасники заходів констатували зменшення кількості здобувачів освіти у закладах, що має наслідком дефіцит їх фінансування та є однією з основних передумов запланованої оптимізації.   

 У процесі обговорення мешканцями сіл було озвучено ряд запитань стосовно організації  освітнього процесу, харчування, підвезення до опорного закладу, працевлаштування вивільнених працівників,  подальшого існування закладів.  На всі запитання та застереження учасники  одержали вичерпні відповіді.                                           

 Лідія Мандрика, директор Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2, презентувала опорний освітній заклад, до якого передбачається зарахувати дітей середнього шкільного віку Кайтанівської філії та Гончариської школи у разі зміни типу, окреслила основні аспекти його діяльності, умови навчання.

 Під час зустрічі з громадськістю сіл присутні ознайомилися та обговорили проекти рішень селищної ради  «Про реорганізацію Кайтанівського закладу дошкільної освіти та зміну типу Кайтанівської філії Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2», «Про реорганізацію Гончариських закладів загальної середньої та дошкільної освіти», нормативні документи та процедуру проведення змін, що плануються.

 Нагадуємо, що заходи відбулися згідно плану-графіку, оприлюдненого в інформаційному повідомленні про проведення публічного громадського обговорення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора