A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт про результати публічного громадського обговорення проекту рішення селищної ради "Про зміну типу та найменування Вікнинського закладу загальної середньої освіти"

Дата: 25.05.2021 09:15
Кількість переглядів: 391

 З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності селищної ради, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для територіальної громади, на підставі рішення виконавчого комітету селищної ради від 09.04.2021 № 40 "Про забезпечення необхідних умов функціонування і розвитку системи освіти у Катеринопільській територіальній громаді", рішення постійної комісії селищної ради з питань освіти, культури, охорони здоров'я, материнства та дитинства, у справах сім'ї, молоді та спорту від 05.05.2021 в період з 06.05.2021 по 24.05.2021 було проведене публічне громадське обговорення проекту рішення  селищної ради "Про зміну типу та найменування Вікнинського закладу загальної середньої освіти".

 Обговорення проводилось Катеринопільською селищною радою.

 Відповідне інформаційне повідомлення було оприлюднене на офіційному веб - сайті Катеринопільської селищної ради (у категорії "Новини" та рубриці "Консультації з громадськістю").

 У зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2" (зі змінами) пропозиції та зауваження з метою вивчення громадської думки з питання, внесеного на громадське обговорення, приймалися за поштовою та електронною адресами селищної ради.

 Відповідні повідомлення у визначений термін не поступили.

 Також із дотриманням протиепідемічних заходів відбулося публічне громадське обговорення: засідання за круглим столом, зустріч з громадськістю с. Вікнине.

 До участі в обговоренні запрошувалися всі  мешканці громади, заінтересовані особи.

 В обговоренні взяли участь представники виконавчих органів та депутати селищної ради, учасники освітнього процесу закладів освіти, представники профспілкової організації, громадськості, інші зацікавлені особи.

 Учасникам обговорень надано економічне обґрунтування та роз'яснено положення відповідних нормативних актів: Бюджетного кодексу України, законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", на підставі яких має прийматися відповідне рішення.

 Згідно протоколу засідання "круглого столу", яке відбулося 12 травня, 38 жителів громади взяли учать в обговоренні. З них 29 підтримали проект рішення «Про зміну типу та найменування Вікнинського закладу загальної середньої освіти», 4 – висловилися проти, 5 – не голосували.

 За результатами засідання прийнято резолюцію про підтримання проекту рішення, внесеного на обговорення.

 17 травня 2021 року відбулася зустріч з громадськістю села Вікнине (були присутні 7 осіб).

 Організатори зустрічі зазначили, що пропозиції щодо зміни типу закладу освіти у населеному пункті сформовано на основі аналізу умов його функціонування, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності забезпечення раціональної концентрації та ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів громади тощо.

 Учасники заходу констатували зменшення кількості здобувачів освіти у закладі, що має наслідком дефіцит його фінансування та є однією з основних передумов запланованої оптимізації. Кількість учнів зменшилась у тому числі у зв’язку з проведенням адміністративно – територіальної реформи (входженням сіл Ступичне та Киселівка, які раніше належали до території обслуговування Вікнинського закладу загальної середньої особи, до Мокрокалигірської територіальної громади).

 У процесі обговорення мешканцями села було озвучено ряд запитань стосовно організації  освітнього процесу.  

 Староста с. Вікнине Юрій Батора констатував факт зменшення населення у селі, особливо молоді. Висловив припущення, що процес оптимізації закладу освіти є неминучим.

 Директор Вікнинського закладу загальної середньої освіти Василь Кураш озвучив думку працівників закладу та частини батьків щодо необхідності збереження типу закладу, який забезпечує здобуття повної загальної середньої освіти.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту

селищної ради                                                                                          Володимир ХИМИЧ

24.05.2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора