A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась восьма сесія селищної ради

Дата: 27.05.2021 23:03
Кількість переглядів: 732

  26.05.2021 під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулася чергова 8 сесія Катеринопільської селищної ради VIII скликання, в роботі якої взяли участь 21 депутат. Також на сесії були присутні депутат Черкаської обласної ради Олександр Коваленко, старости сіл, керівники закладів та установ державної та комунальної власності, представники ЗМІ та громадяни територіальної громади.

   За пропозицією селищного голови розпочали роботу сесії із вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих захисників України, що загинули під час проходження військової служби на Сході України. Після чого перейшли до розгляду питань згідно затвердженого порядку денного.

  Першими розглянули питання з освітянської галузі. Відповідно до них депутатами прийняті рішення щодо зміни типу та найменування Вікнинського закладу загальної середньої освіти ("за" рішення проголосувало 20 осіб із 21 присутнього), реорганізації Кайтанівського закладу дошкільної освіти та зміну типу Кайтанівської філії Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2 ("за" рішення проголосувала  21 особа), реорганізації Гончариських закладів загальної середньої та дошкільної освіти ("за" рішення проголосувало 20 осіб), зміни типів Розсохуватської філії Катеринопільської закладу загальної середньої освіти №1 ("за" рішення проголосувало 22 особи із 22 присутніх) та Вербовецької філії Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2  ("за" рішення проголосувало 17 осіб). При прийнятті рішень в залі засідань проходило активне обговорення з цих питань. Депутати керувалися тим, що освітянську мережу необхідно привести у відповідність до фінансових можливостей місцевого бюджету та обсягу коштів освітньої субвенції з державного бюджету. Процес реорганізації навчальних закладів розпочався та триватиме до кінця серпня 2021 року. А для того, щоб вирішити питання дефіциту коштів на виплату заробітної плати вчителям цих шкіл, за ініціативою депутата обласної ради Олександра Коваленка, депутати селищної ради  вирішили звернутися до народного депутата України Андрія Стріхарського з проханням сприяти збільшенню надходжень освітньої субвенції для територіальної громади.

    Селищний голова  всім структурним підрозділампричетним до організації освітнього процесу дав наступні доручення: попередити  виборні органи  первинних організацій профспілки  працівників освіти і науки  України та  працівників  Вікнинського  закладу загальної середньої освіти, Гончариських закладів  загальної середньої та дошкільної освіти, Кайтанівського закладу дошкільної освіти та  філії  Катеринопільського  закладу загальної середньої освіти № 2,  Розсохуватської філії  Катеринопільського  закладу загальної середньої освіти №1, Вербовецької філії Катеринопільського  закладу загальної  середньої освіти №2  про можливе їх вивільнення; вирішити питання  максимального  працевлаштування  працівників  вищезазначених  закладів;розробити графік  руху шкільних автобусів  для комфортного підвозу школярів  реорганізованих закладів  до базових  навчальних закладів.

     Володимир Коваленко повідомив, що в цьому році на підвіз учнів до Катеринопільських шкіл буде додатково задіяний шкільний автобус, що підвозив дітей до Вікнинської школи із сіл Киселівки та Ступичного. Крім цього, виділено кошти із селищного бюджету на придбання шкільного автобуса до 1 вересня поточного року та планується придбати ще один до кінця 2021 року.

   В ході засідання депутати прийняли Комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту Катеринопільської територіальної громади, створення та накопичення матеріально-технічного резерву громади щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2021 - 2025 роки та програму “Призовна дільниця” на 2021-2025 роки. 

   Внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської територіальної громади на 2021 рік та до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021рік.

  Затвердили бюджетний регламент проходження бюджетного процесу бюджету Катеринопільської територіальної громади, продовжили діючий договір оренди нерухомого майна з державною установою "Центр пробації" та надали згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади восьми кисневих концентраторів VIZION AR – 10L, виділених відповідно до постанови КМУ для Катеринопільського ЦПМСД. За допомогою цих кисневих концентраторів буде проводитись амбулаторна киснева терапія та доліковування пацієнтів хворих на COVID-19.

  Депутати звільнили Володимира Короля з посади директора ДЮСШ "Колос" та призначили виконуючим обов'язків на цю посаду Анатолія Дубовцева. 

  А  з метою забезпечення доступності соціальних послуг особам та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини депутати затвердили перелік послуг, що надаються за рахунок бюджетних коштів комунальним закладом "Центр надання соціальних послуг".

  Також на цій сесії селищної ради депутати розглянули ряд земельних питань. Основні з них, це надання дозволів на розроблення та затвердження технічних документацій із землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельних ділянок та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, прийняття земельних ділянок державної власності у комунальну власність Катеринопільської селищної ради, припинення права користування земельними ділянками згідно поданих заяв громадян.

   З метою збільшення надходжень до селищного бюджету від плати за землю депутати прийняли рішення щодо укладення договорів оренди земельних ділянок під запроектованими польовими шляхами з ФГ ″Гончар О.А.″, ТОВ ″Черкаський науково-виробничий центр по біологічному захисту рослин″ і ТОВ НВФ ″Урожай″ під 12 % та надали їм дозволи на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) під ними. 

 Проголосували також за включення земельної ділянки сільськогосподарського призначення орієнтовною площею 1,5154га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться в межах території Катеринопільської територіальної громади за межами села Вербовець до переліку земельних ділянок, права оренди на які виставляються на земельні торги окремими лотами.

 Депутати прийняли рішення щодо рекомендацій суб’єктам сільськогосподарської діяльності на території громади укласти додаткові угоди  до діючих договорів оренди із збільшенням орендної плати за землю в розмірі не менше 12% від нормативно грошової оцінки орендованої землі комунальної власності.

  Під кінець роботи сесії депутати заслухали звернення членів постійної комісії селищної ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища щодо внесення пропозиції по встановленню ставок земельного податку в розмірі 1% від нормативно-грошової оцінки землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства.

 Розглянувши всі внесені питання, селищний голова закрив роботу восьмої сесії Катеринопільської селищної ради.

  Робота депутатів в ході сесії була конструктивною та злагодженою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора