A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У КАТЕРИНОПІЛЬСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИТО ЦЕНТР ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ТА ТВОРЧОГО РОЗВИТКУ "КРОК НАЗУСТРІЧ"

Дата: 04.06.2021 14:48
Кількість переглядів: 665

Вчора, 03 червня 2021 року, в центрі надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради відбулась радісна та важлива подія для нашої територіальної громади - урочисте відкриття Центру інтелектуального та творчого розвитку "Крок назустріч", на яку завітали почесні гості, завдяки яким було реалізовано проект: директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало, та його заступник Олег Шимчук, директор благодійної організації "Фонд родини Нечитайло" Вікторія Миколаюк, менеджер проектів і програм Фонду родини Нечитайло Катерина Ржевська, керівник відділу з управління проектами благодійного фонду "МХП-Громаді" Анна Тарасевич та куратор з реалізації проектів Фонду у Звенигородському районі Ірина Петренко.

 В урочистому заході також взяли участь селищний голова Володимир Коваленко, перший заступник голови Звенигородської райдержадміністрації Дмитро Задиряка, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Лісова, працівники центру надання соціальних послуг та жителі селища Катеринопіль.

 Відкрила урочистий захід директор центру надання соціальних послуг селищної ради Анна Жоломко. Вона розповіла про доцільність створення Центру, перспективи його функціонування та висловила вдячність усім тим, хто долучився до цієї важливої справи і доклав чималих зусиль, аби сьогодні люди з особливими потребами мали змогу працювати та розвиватись у комфортних умовах.

Селищний голова Володимир Коваленко у своєму виступі відмітив важливість створення сучасного Центру інтелектуального та творчого розвитку ?Крок назустріч?, який надасть можливість людям з інвалідністю та похилого віку отримати нові знання і навики, реалізувати свої творчі здібності, втілити креативні ідеї та реалізувати свої потреби у спілкуванні. Також селищний голова висловив глибоку вдячність всім партнерам, які долучилися до створення цього Центру, вручив подяки їм за надану фінансову допомогу та інформаційну підтримку.

 Нагадаємо, що сучасний Центр інтелектуального та творчого розвитку "Крок назустріч" реалізовано в рамках договору про співпрацю між Дапартаментом соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації, благодійними організаціями "Фонд родини Нечитайло" та "БФ" МХП-Громаді", центром надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради.

 Центр "Крок назустріч" створено на базі відділення денного перебування центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради та надаватиме послуги соціальної адаптації для людей з інвалідністю та похилого віку з метою підтримання їх соціальної активності, самостійності. Саме врахувавши побажання підопічних центру створені такі напрямки роботи як: швейна справа, рукоділля - вишивання, бісероплетіння, в’язання та комп’ютерна грамотність.

 Під час реалізації проекту було відремонтовано відведене під центр приміщення, укомплектовано його меблями та наповнено необхідною технікою і обладнанням. Загальна вартість проекту становить 1100 тисяч гривень. Катеринопільська селищна рада на умовах співфінансування надала на реалізацію цього проекту 30 тисяч гривень. Крім цього, коштом селищного бюджету забезпечується робота трьох фахівців новоствореного центру, а саме: оператора комп’ютерного набору, швачки та вишивальниці.

Послуги надаватимуться безоплатно окремим категоріям осіб та сімей.

 Вітальні промови лунали також від почесних гостей, партнерів проекту. У своїх виступах вони відзначили вагомий результат клопіткої роботи, побажали новоствореному Центру продуктивної діяльності та значних досягнень його відвідувачам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора