A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищній раді відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 11.06.2021 16:47
Кількість переглядів: 769

Фото без опису Селищний  голова Володимир Коваленко  провів чергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради. В засіданні взяли участь керівники комунальних підприємств, закладів та установ, територіальних органів виконавчої влади, виконавчих органів селищної ради, структурних підрозділів апарату.

 Як зазвичай, розглянули питання, пов’язані з бюджетним процесом, функціонування комунальних закладів територіальної громади, прийняли рішення, які вимагає сьогодення.

 Начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Альона Радзівіл проінформувала про стан  виконання бюджету  територіальної громади в розрізі доходів та видатків. Виконавчим комітетом проаналізовано резерви наповнення  бюджету, обговорено  можливості виявлення додаткових джерел  надходжень. Тут мають щоденно працювати відповідні відділи селищної ради, створена робоча група.  Але і без допомоги податкових органів не обійтись. Акценти мають бути на виведення бізнесу з “тіні”, недопущення випадків виплати заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня, активізації роботи з платниками податків, викриття схем ухилення від сплати платежів до бюджету, декларування  доходів вихідцями та залучення їх до сплати  податку на доходи. 

 На контролі виконкому знаходиться стан підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти Катеринопільської територіальної громади до нового 2021-2022 навчального року та їх роботи в осінньо-зимовий період. Адже потрібно завчасно організувати великий комплекс робіт, щоб їх виконання було своєчасним. Вирішили провести комісійні огляди будівель і споруд, технічне обстеження об’єктів теплового господарства закладів освіти, перевірку стану пожежної безпеки та завчасно підготовити їх до  роботи в осінньо-зимовий період, забезпечивши повірку вузлів комерційного обліку споживання природного газу.

 Розглянули також питання стосовно притягнення до адміністративної відповідальності правопорушників. Законодавець вже давно наділив повноваженнями виконавчий комітет селищної ради визначати посадових осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у таких сферах як благоустрій, житлово-комунальне господарство, з деяких питань у сфері торгівлі, обслуговування населення, громадського порядку. Але до цього часу таких рішень не приймалось.

 Тому з метою застосування реальних механізмів впливу в цих сферах на правопорушників, які залишаючись безнаказаними, продовжують  діяти протиправно, було прийнято рішення про уповноваження посадових  осіб  Катеринопільської селищної ради, КП “Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство” на складання протоколів про адміністративні правопорушення при виявленні порушень за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення (відповідно до повноважень посадової особи): порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил тримання собак і котів, правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю, торгівля з рук у невстановлених місцях, порушення правил користування жилими будинками і приміщеннями, потрави посівів, зіпсування або знищення зібраного врожаю сільськогосподарських культур, пошкодження насаджень господарств, проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання, умисне псування  паспорта чи втрата його з необережності, порушення правил користування водою, а також обліку питної води.

 Члени виконкому селищної ради  також  прийняли певні рішення щодо процедури видалення зелених насаджень за заявами громадян, клопотаннями старост сіл Вербовця і Шостакового, керівників закладів та установ селища Фото без описуКатеринопіль. Ще утворено дві постійно діючі комісії на території Катеринопільської територіальної громади: з питань  поводження з безхазяйними відходами та щодо встановлення факту отруєння бджіл, які будуть діяти при виконкомі та оперативно реагувати на проблемні питання.

  Особлива увага цього разу на засіданні виконкому приділена питанням діток, які опинились без батьківського піклування. З метою забезпечення  відповідно до чинного законодавства захисту інформації про таких дітей, розглянули питання встановлення відповідного статусу таким дітям, вирішили питання опіки та піклування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора