A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась дев'ята сесія селищної ради

Дата: 28.06.2021 20:06
Кількість переглядів: 487

 25 червня 2021 року під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулося перше засідання чергової дев’ятої сесії Катеринопільської селищної ради восьмого скликання.
 Розпочалося засідання із презентації здобутого кубка та результатів команди Катеринопільської ДЮСШ "Колос", котра стала срібним призером футбольного турніру "BraveGk Cup" серед юнаків 2009 року народження, що проходив у Рибаківці Миколаївської області. Селищний голова відзначив гарну роботу тренера футбольної команди Анатолія Дубовцева і команди в цілому та передав вітання юним футболістам, побажавши ще багато перемог та нагород. 
 Розгляд питань депутати розпочали із внесення змін у додаток до Програми організації культурно-мистецьких заходів на території Катеринопільської територіальної громади на 2021-2023 роки. 
 Другим питанням розгляду стало  затвердження символіки - Герба та прапора Катеринопільської територіальної громади, а також Положення про зміст, опис та порядок її використання. У прийнятті цього рішення депутати  керувалися важливістю  значення  символіки у процесі  національного відродження, реалізації права територіальної громади мати власну символіку з метою  збереження історичних, культурних, соціально-економічних  і інших  місцевих  особливостей та традицій  Катеринопільської територіальної громади.
 Важливим питанням розгляду стало внесення змін до бюджету Катеринопільської територіальної громади на 2021 рік. Після доповіді начальника відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альони Радзівіл і її обговорення, депутати затвердили зміни до бюджету. Слід відмітити, що до бюджету нашої територіальної громади на умовах співфінансування надійшло три види  субвенцій. Зокрема, із державного бюджету  на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами  та на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». А з обласного бюджету надійшла  субвенція на здійснення природоохоронних заходів.
 Складним питанням розгляду для депутатів стало утворення відділу освіти, молоді та спорту селищної ради як окремої юридичної особи. Але зваживши всі за і проти, депутати більшістю голосів підтримали утворення відокремленого відділу, що дасть змогу оперативніше вирішувати господарські питання та проводити процедуру тендерів. Ще у галузі освіти депутати прийняли ряд рішень. Зокрема, оголосили конкурси на посади директорів закладів середньої освіти та надали  попередню згоду на прийняття у комунальну власність Катеринопільської територіальної громади шкільного автобуса для підвозу учнів до Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2, який передбачено  придбати  на умовах співфінансування з управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації. 
 Також депутати розглянули ряд питань щодо комунального майна та затвердили  порядок реєстрації пасік для  оформлення державної дотації на утримання бджолосімей і  Положення про умови і розміри оплати праці керівників закладів, установ, підприємств комунальної власності Катеринопільської селищної ради. 
Депутати розглянули і винесені на сесію земельні питання, що стосувалися  затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для продажу права оренди на конкурсних засадах, припинення права користування земельними ділянками та проведення земельних торгів у формі аукціону на земельні ділянки комунальної власності сільськогосподарського призначення площами 1,0729га, 7,4647га, 14га. 
 На завершення сесії депутати внесли зміни до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів та план-графіку проведення заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів на 2021 рік, що стосуються проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Катеринопільської територіальної громади та врегулювують відносин у сфері пасажирських перевезень і благоустрою населених пунктів територіальної громади. 
Загалом на першому засіданні дев’ятої сесії Катеринопільської селищної ради депутати розглянули 19 питань. З конкретною датою проведення другого засідання сесії депутати не визначилися, так як на це були об'єктивні причини. І полягають вони в тому, що на черзі розгляду сесії стоять питання місцевих податків і зборів, ставок плати за землю та податку на нерухомість, а висновки  щодо проектів рішень з цих питань ще  не надійшли  з Державної регуляторної служби. Тому, відразу після їх надходження, депутати зберуться на друге засідання дев'ятої сесії селищної ради та продовжать свою роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора