A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищі Катеринопіль відбулося свято Івана Купала

Дата: 07.07.2021 18:43
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

  Одним з найцікавіших та найколоритніших давніх народних свят є, безумовно, свято Івана Купала. Це одне з найбільших літніх свят не тільки в Україні, а й в багатьох європейських народів. Для нас, українців, воно давно стало одним з найулюбленіших. Традиції свята зберігаються віками.

 6 липня на центральній площі смт Катеринопіль відбулося святкування народного свята - Івана Купала.

Розпочавши святкову програму, ведучі з радістю запросили на сцену селищного голову Володимира Коваленка та привітали його з днем народження, яке він відзначав саме цього дня.

 Подякувавши за вітання, селищний голова звернувся до присутніх мешканців і гостей територіальної громади та привітав їх з чудовим святом Івана Купала, побажав їм міцного здоров'я, щастя, радощів, благополуччя та добробуту в їх родинах.

 Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді, не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство та й просто відпочити душею.

 Присутні на святі змогли помилуватись музичними виступами Вікторії Кобенко, Вікторії Винниченко, Ірини Слищенко, Амалії Чорногор, Юлії Пономаренко, Альони Чорногор, Василя Сафтенко, Станіслава Драгомощенка, зразкового хореографічного колективу "Вербиченька", ансамблю "Оберіг", дуету "Горлиця", ВІА "Тікич", та ін. Також, бажаючі мали змогу сфотографуватись біля облаштованої фотозони в етно-стилі, прийняти участь у різноманітних конкурсах з подарунками. Так, у традиційному конкурсі вінків взяли участь близько 30 юних красунь, і хоча за оплесками глядачів були обрані 3 найкращі, кожен віночок вражав своєю неповторністю і красою.

 Під час святкових заходів було куди витратити енергію і дітворі, для якої працювали безкоштовні атракціони, батути, організовані були літературні вікторини, ігри та інші розваги.

 Особливого колориту святу додав хоровод з Водяним навколо Купайлиці. Також, усі присутні на святі мали змогу скуштувати кашу та посмакувати традиційними варениками.

  А щойно стемніло, спалахнуло велетенське купальське вогнище, яке освітило все навколо.

 Завершила святкову програму запальна дискотека.

Свято Купала вдалося на славу, а відродження прадавніх традицій потішило душу всіх учасників заходу.

 Катеринопільська селищна рада висловлює подяку депутату обласної ради Олександру Коваленку, який долучився до проведення свята Івана Купала та надав фінансову допомогу, а також за організацію святкових заходів працівникам будинку культури, бібліотеки територіальної громади, краєзнавчого музею, допомогу у приготування смачних вареників працівникам дитячого садочку "Сонечко",комунальному господарству селищної ради за допомогу та автомобіль,  Катеринопільському лісництву за Купальську ватру, Геннадію Савранському за допомогу у прикрашанні сцени декораціями, усім хто організовував та створив святкову атмосферу для мешканців та гостей територіальної громади.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора