A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось друге пленарне засідання дев'ятої сесії селищної ради

Дата: 15.07.2021 22:33
Кількість переглядів: 381

Фото без опису Вчора, 14 липня 2021 року, під головуванням селищного голови Володимира Коваленка  відбулося друге засідання чергової 9 сесії Катеринопільської селищної ради VIII скликання.

 У роботі сесії брали  участь 24 депутати. Всі питання, внесені на розгляд депутатів, були попередньо розглянуті на засіданнях профільних комісій селищної ради, що надало змогу депутатам працювати злагоджено та продуктивно.
 Основними питаннями розгляду на сесії  були внесення  змін  до ряду діючих програм та бюджету. До Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської територіальної громади на 2021 рік внесено зміни на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів (придбання контейнерів) і придбання насосного та технологічного обладнання для заміни такого, що використало свої технічні можливості на комунальних каналізаційних системах очисних споруд у  селі Шостакове  та на підтримку інвестиційних проектів, що спрямовані на створення комфортних умов для пацієнтів хірургічного профілю в поліклініці   КНП  "Катеринопільська  багатопрофільна  лікарня", на відновлення шкільної еко-теплиці, як практичної дослідницької лабораторії,  для учнів Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №2 та на облаштування кабінету психологічної допомоги та рекреації у Катеринопільському закладі загальної середньої освіти №1.
 Депутати внесли зміни і до Програми профілактики злочинності на 2021-2025 роки, якими надали на умовах  співфінансування  допомогу в сумі 50 тисяч гривень на облаштування поліцейського "Front Office" в Звенигородському районному відділу поліції ГУНП в Черкаській області.
 Затверджені зміни до бюджету Катеринопільської територіальної громади були зумовлені надходженням субвенцій нашій територіальній громаді з бюджетів всіх рівнів. Так, із Звенигородського районного бюджету надійшла субвенція в сумі 150 тисяч гривень на підтримку закладів медичної галузі вторинного рівня, згідно розпорядження голови Черкаської ОДА передбачено субвенцію в сумі майже 9 тисяч гривень на заходи з енергозбереження та з державного бюджету на лікування хворих на цукровий діабет та на нецукровий діабет десмопресином  в сумі 196 тисяч гривень.  За рахунок  перевиконання дохідної частини бюджету за 6 місяців депутати спрямували кошти на заклади загальної середньої освіти в сумі 693,1 тисяч гривень, на організацію благоустрою в сумі 439,2 тисяч гривень, на забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони в сумі 91,5 тисяч гривень, на заклади охорони здоров’я   в сумі 168,5 тисяч гривень, на компенсаційні виплати на пільговий проїзд окремим категоріям громадян та  інші заходи у сфері соціального захисту в сумі 125 тисяч гривень, на ремонт та облаштування  хореографічної зали в сумі 105 тисяч гривень, на ремонт доріг комунальної власності в сумі 200 тисяч гривень. Також  збільшено резервний фонд Катеринопільської селищної територіальної громади на суму 139,4 тисяч гривень.
 Для забезпечення надходжень до бюджету Катеринопільської територіальної громади в наступному році депутати прийняли рішення щодо встановлення місцевих податків та зборів, ставок  та пільг зі сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, земельного податку та  затвердили Положення  щодо встановлення розміру ставок орендної плати на земельні ділянки.
 Розглянули ряд технічних питань, що стосувалися комунального майна та затвердили передавальні акти реорганізованих сільських рад і їх виконавчих комітетів, що увійшли у склад Катеринопільської територіальної громади. Ще затвердили  в новій редакції статут  комунального підприємства «Катеринопільське селищне житлого-комунальне господарство».
 При розгляді земельних питань, депутати погодили внесення змін до 7 діючих договорів оренди землі із збільшенням орендної плати до 12 відсотків та згідно поданих заяв громадян затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок і майже всім заявникам  надали дозволи  на розроблення технічної документації із землеустрою по встановленню (відновленню)  меж земельних ділянок та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
 Останнім питанням розгляду було внесення змін до переліку адміністративних послуг, які надає відділ «Центр  надання адміністративних послуг» Катеринопільської селищної ради. Депутати доповнили діючий перелік 246 адміністративних  послуг ще  двома видами, що стосуються реєстрації пасік. Такі зміни зумовлені тим, щоб допомогти місцевим пасічникам скористатися спеціальною  державною  дотацією  за бджолосім’ї, яка надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання (юридичні особи незалежно від організаційно-правовоїФото без опису форми та форми власності та фізичні особи — підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства). Всім власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, надається така дотація  у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації ставить 60 тисяч гривень одному отримувачу.
 Після розгляду всіх питань повістки денної 9 сесії селищної ради, селищний голова подякував депутатам за роботу та закрив сесію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора