A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету

Дата: 20.07.2021 10:35
Кількість переглядів: 269

На розгляд позачергового засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради вносились питання, що потребували  невідкладного розгляду.
За зверненням старост сіл, заслухали інформацію головного лікаря Катеринопільської  багатопрофільної лікарні Людмили Борецької щодо  забезпечення медикаментами пільгових категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за  І-ше півріччя поточного року. Пільговими рецептами на забезпечення медикаментами скористалися  270 постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи, з них 52 ліквідатори ЧАЕС та 218 потерпілих  1-2 категорії.  Відповідно на ці цілі використано 210 тисяч гривень із 420 тисяч гривень запланованих на 2021 рік. Також вона проінформувала  і про забезпечення медикаментами по пільгових рецептах учасників бойових дій, учасників і інвалідів АТО, ветеранів війни, дітей віком до 3-ох років та дітей-інвалідів, хворих з органними (рідкісними) та онкологічними захворюваннями.
Селищний голова  зауважив, що дійсно проблема  із забезпеченням медикаментами пільгових категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи  є, але  чинне законодавство України в  цьому напрямку потрібно виконувати, шукаючи шляхи її вирішення. Він наголосив  на необхідності  всім учасникам процесу видачі та отоварювання пільгових рецептів   злагоджено працювати  щодо відпуску пільгових ліків за рецептами сімейних лікарів. Особливо враховувати пропорційний розподіл коштів на забезпечення медикаментами за пільговими рецептами між всіма пільговими категоріями хворих, в тому числі  і постраждалих від аварії на ЧАЕС. Тому, члени виконкому вирішили рекомендувати комунальному некомерційному підприємству «Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» разом з  аптекою  №56  Черкаського обласного  комунального  підприємства  «Фармація» забезпечити  надання пільг на безплатне придбання ліків за рецептами лікарів особам які, постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи відповідно до чинного законодавства.
Також, враховуючи потребу  постраждалих в наслідок аварії на ЧАЄС у відпуску вартісних медикаментів за пільговими рецептами,  доручили відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я  разом із відділом фінансів, економічного розвитку та інвестицій звернутися з клопотанням до відповідних обласних служб щодо надання додаткових коштів Катеринопільській  територіальній громаді для забезпечення категорійних осіб - чорнобильців  пільговими ліками.
Другим питанням розгляду було затвердження рішення комісії з питань формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у 2021 році. 
Службою у справах дітей селищної ради разом із старостами сіл було  проведено аналіз та складено загальний список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку по всій Катеринопільській територіальній громаді та передано його на розгляд комісії  з питань формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення їх житлом. Протоколом  цієї комісії  сформовано пропозиції по 20 дітях-сиротах, дітях, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком 16-23 років та по 8 особах  віком 23-35 років та визначено потребу по них  в  коштах  субвенції з державного бюджету. Цей протокол буде надісланий до регіональної комісії Черкаської ОДА, яка і буде визначати осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримають кошти на житло у 2021 році.
Також на виконкомі заслухали інформацію щодо стану роботи із зверненнями громадян у апараті  Катеринопільської селищної ради та її виконавчого комітету за І півріччя 2021 року. Зокрема, за цей час громадяни у своїх зверненнях найчастіше порушували питання  земельних відносин і аграрної сфери, комунального господарства, соціального захисту ,  транспорту та зв’язку,  охорони здоров’я,  житлової політики, екології та природних ресурсів, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, сім'ї, дітей, молоді, фізичної культури і спорту, діяльності органів місцевого самоврядування та  з інших питань.
Кожному зверненню була приділена відповідна увага,  залежно від змісту направлено для розгляду і вирішення по суті до виконавчих органів ради. Селищним головою було звернено увагу всіх посадових осіб селищної ради на те, щоб всі звернення громадян  розглядалися з чітким дотриманням чинного законодавства. А звернення, що потребують додаткового фінансового ресурсу та тривалого часу вирішення, брати на контроль і належно працювати над їх вирішенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора