A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

5-ий етап вакцинальної кампанії: у Звенигородці запрацював новий Центр вакцинації

Дата: 22.07.2021 16:42
Кількість переглядів: 2052

22 липня у Звенигородці розпочав роботу іще один Центр вакцинації населення проти COVID-19. Центр розташували в приміщенні Звенигородського Центру культури і дозвілля, що знаходиться за адресою м. Звенигородка, проспект Шевченка, 43. Працюватиме він із 9:00 до 13:00 години щоденно.

На відкриття Центру завітали голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, міський голова Олександр Саєнко та секретар міської ради Володимир Низенко, працівники установ, організацій міста, а також жителі громади.

Нагадаємо, напередодні на Черкащині та по всій країні розпочався 5-ий етап вакцинації від коронавірусної інфекції. Відтепер усі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення — добровільні й безоплатні.

Керівники громади та району наголосили, що вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Водночас головна лікарка КНП «Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Галина Радьога зазначила:

- Напередодні наш Центр отримав вакцину Moderna у кількості 1005 доз. Загалом зі старту вакцинальної кампанії Звенигородська мобільна бригада зробила 14803 щеплення.

 

Зазначимо, що всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. Нині в Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);
  • Coronavac/Sinovac-Biotech;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;
  • Moderna.

- Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Захистити себе та рідних від COVID-19 може кожен, отримавши щеплення від цієї хвороби. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч, - наголосив очільник району Юрій Піковський

Нині в районі чверть освітян уже імунізовані проти коронавірусу. Загалом на Звенигородщині вже зробили понад 30 тисяч щеплень.

Водночас міський голова Олександр Саєнко та секретар міської ради Володимир Низенко на відкритті нового Центру вакцинації населення у м. Звенигородка щепилися від коронавірусної інфекції.

Станом на сьогодні в області працюють 98 пунктів щеплення, 25 мобільних бригади та 28 центрів вакцинації. У центрах приймають усіх охочих, які прийшли на вакцинацію та мають при собі паспорт.

Нині усі охочі можуть вакцинуватися у:

  • Пунктах щеплень;
  • Центрах масової вакцинації;
  • Мобільних бригадах з імунізації.

У пунктах щеплень вакцинуються:

- люди віком від 60 років

- люди віком 18-59, які мають супутні захворювання.

Як записатися?

- подзвонити сімейному лікарю

- подзвонити до реєстратури зручного для вас пункту щеплення

У центрах масової вакцинації можуть щепитися усі охочі дорослі від 18 років.

Як записатися?

Записатися на вакцинацію можна за контактним номером або в електронному кабінеті центру. Контактні дані центрів вакцинації можна у списку

Мобільні бригади щеплюють:

- професійні групи (медики, освітяни, військові, соціальні працівники, працівники органів державної влади та ін.)

- організовані колективи із більше, ніж 50 людьми

- маломобільні громадяни

Як записатися?

На щеплення вас запише роботодавець. Маломобільні громадяни можуть звернутися до контакт-центру за номером 0 800 60 20 19

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна за номером контакт-центру 0 800 60 2019, звернутися до свого сімейного лікаря або ж у додатку «Дія». Або ж прийти до Центру вакцинації населення.

Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації можна переглянути тут.

Зробити щеплення сьогодні – легко та швидко для будь-кого!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора