Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Наслідки буревію ліквідовуємо спільними зусиллями

Дата: 22.07.2021 17:44
Кількість переглядів: 367

Фото без опису Територією Катеринопільщини пронісся буревій, що спричинив багато лиха в населених пунктах Катеринопільської територіальної громади. Зокрема, внаслідок ускладнення погодних умов, що супроводжувалися сильними поривами вітру та зливами, повалено понад 100 дерев, заблоковано деревами та гіллям проїзди автомобільними дорогами, пошкоджені покрівлі та фронтони житлових будинків, господарських споруд, адміністративних приміщень, будинків культури, повалені стовпи та обірвані лінії електропередач, знеструмлені всі населені пункти громади.

За наслідками негоди селищний голова Володимир Коваленко доручив відповідальним посадовим особам селищної ради взяти на контроль об’єкти і обсяги пошкоджень, об’їхати найбільш потерпілі населені пункти та спільно із старостами сілнапрацювати шляхи усунення завданих стихією збитків. А для цього мобілізувати всі служби задля того, щоб наслідки негоди ліквідувати у найкоротші строки.

Найбільше шкоди від негоди зазнали жителі сіл Кайтанівки, Лисичої Балки, Пальчика, Гуляйполя, Ямполя. Станом на сьогодні половина населених пунктів територіальної громади ще залишається без електропостачання, але роботи з його відновлення тривають. Автомобільні та сільські дороги розчищенні від повалених дерев, сполучення з всіма населеними пунктами забезпечено.

 Слід відмітити відповідальну роботу старост сіл та місцевих підприємців, які оперативно включилися в роботу з ліквідації наслідків буревію, організували небайдужих мешканців сіл та залучили спеціальну техніку до прибирання повалених дерев, що перешкоджали під’їзду до електроопор і обірваних ліній електропередач та ускладнювали дорожній рух автотранспорту.

 Оперативно працювали над ліквідацією наслідків буревію рятувальники другого державного пожежно-рятувальних посту четвертого державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України, які забезпечували безперебійний проїзд автомобільними дорогами. А найбільше навантаження випало на працівників Катеринопільської філії ПАТ «Черкасиобленерго», так як по всіх населених пунктах громади були пошкодженні лінії та опори електропостачання. В посиленому режимі вони працюють другу добу над відновленням електропостачання у селах громади. Обсяг робіт великий, що і потребує великих затрат часу. Вчора ними проводилися відновлювальні роботи по високовольтних лініях, а сьогодні вони працюють над відновленням електропостачання по вулицях населених пунктів. Тому прохання до всіх мешканців громади - набратись терпіння та віднестися до ситуації,що склалася із розумінням.Фото без опису

      Щодо надання матеріальної допомоги  громадянам, житлові будинки яких зазнали значних пошкоджень, селищний голова зазначив, що їм буде надана матеріальна допомога в межах фінансових можливостей селищного бюджету та запропонував долучитися до вирішення проблеми орендарів земельних паїв, з тим щоб допомогти своїм постраждалим орендодавцям в короткі строки  відремонтувати покрівлі та житлові будинки, які  зазнали значних пошкоджень в наслідок негоди.

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора