A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Інформуємо громаду про ситуацію з ремонтом автомобільних доріг

Дата: 23.07.2021 11:12
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

   На липневому засіданні виконавчого комітету селищний голова Володимир Коваленко інформував про найболючіше питання  нашої громади – ремонт доріг, яке він постійно тримає на особистому контролі.

  Ще до створення Катеринопільської територіальної громади  майже вся  існуюча  мережа  доріг всіх населених пунктів, що увійшли в новостворену  громаду, потребувала ремонту (значна частина – капітального) та за своїми експлуатаційними характеристиками не відповідала нормативним вимогам за показниками рівності, наявності ямковості та деформацій покриття проїзної частини. До того ж, зазначені дороги після складної цьогорічної  зими отримали ще більше ушкоджень дорожнього полотна.

         Складність ситуації полягає ще й в тому, що новостворені громаді, до яких у 2020 році пройшли вибори, не отримали належної допомоги з державного бюджету, в т.ч. інфраструктурної субвенції, як ті, що створювались у попередні роки. Ці кошти давали можливість громадам швидко «стати на ноги», «полатати дірки» і в прямому, і в переносному значенні. Таким громадам, як Катеринопільська, зі значною кількістю населених пунктів (у нас 21)  довелося з усіма проблемами справлятися самотужки.

         Тому,  враховуючи обмежені можливості бюджету, в першу чергу розпочали ремонт основних  вулиць центру громади, які не ремонтувалися протягом останніх 3-х, а деякі й більше років, щоб забезпечити хоч мінімальну їх проїздність.

     Так,  в межах асигнувань, виділених для смт Катеринопіль, проведено поточний ямковий ремонт дорожнього покриття  по вулицях Дружби, Черкаська, В.Чорновола, С.Єфремова, Соборна, Ходюка, Симоненка,  Лікарняна, Вільного Козацтва.

   Вже розпочато поточний ремонт дорожнього покриття по населених пунктах територіальної громади. А в двох селах - Лисича Балка та Кайтанівка  на дорогах вуличної мережі ліквідовано  розмиви та вибоїни, утворені в наслідок сильних дощів.

   Найбільшою проблемою зараз є дороги між населеними пунктами громади – загального користування державного та місцевого значення, які не перебувають у комунальній власності селищної ради, а мають ремонтуватися і утримуватися відповідними обласними структурами. Починаючи ще з грудня минулого року селищним головою Володимиром Коваленком на всіх рівнях піднімається питання невідкладного початку робіт з їх ремонту та утримання (в  т.ч. обкошування узбіччя).

      Особливо важливим є ремонт дороги  загального користування державного значення Т-24-11 /Звенигородка - Катеринопіль - Тальне – Маньківка/ (при в’їзді в Катеринопіль з боку Єрок), яка відноситься до категорії територіальних. Стан цієї ділянки потребує капітального ремонту та чималих коштів.

     Але і це вдалося зрушити з місця. За останньою інформацією, за дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Скічка, за сприяння депутатів Черкаської обласної ради Олександра Воскобойніка та Олександра Коваленка, вже виготовляється проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт 1,8 км цієї дороги. Також  досягнуто домовленостей щодо початку проведення робіт на цій  аварійній ділянці вже в серпні-вересні поточного року.

   Також вже на наступному тижні обіцяють розпочати капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 240803 /Шпола – Мокра Калигірка – Катеринопіль/ на ділянці Петраківка – Стійкове, км 0+000 – км 2+000 (2 км). Переможцем визнано ТОВ"ЧЕРКАСИМІСЬКБУД"  із тендерною пропозицією майже 9,5 млн грн. Це ділянка від дороги Шпола-Катеринопіль до с.Гончариха, ширина дорожнього полотна має становити 6 м.

Фото без опису А на автомобільній дорозі загальногоФото без опису користування місцевого значення С 240801 слобідка Червоний Хутір – Кобилянка (до с.Лисича Балка), проведено значний обсяг робіт з капітального ремонту  2км дорожнього покриття із облаштуванням узбіч та нанесенням дорожньої розмітки. Загальна вартість робіт становить 19,8 млн.грн.

        На даний час проходить тендерна процедура на виконання робіт з капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 240802 Вікнине – Мокра Калигірка – Ярошівка, 0,4 км 0+000 – км 0+400 очікуваною вартість майже  2,2 млн грн.. Аукціон призначений на 2 серпня.

         Прикро, що не проводиться ямковий ремонт доріг між населеними пунктами та їх обкошування через оскарження результатів тендеру на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та штучних споруд на них по Звенигородському району. Загальна сума тендеру 20 млн грн. на весь район. Катеринопільською селищною радою вже давно надіслані пропозиції державному підприємству  “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” щодо проведення невідкладного ямкового ремонту, ремонту білощебеневого покриття по 12 таких дорогах, а також про облаштування і обкошування узбіч доріг, що проходять територією Катеринопільської територіальної громади. Сподіваємось на якнайшвидше звершення «тендерних баталій» і початок відповідних робіт.

         Як підсумовує селищний голова, є надія, що спільними зусиллями ми вже цьогоріч ліквідуємо критичну ямковість та покращимо стан  доріг на території Катеринопільської територіальної громади.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора