A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

«Імунізація проти COVID доступна та безпечна», – Лариса Кошова про вакцинацію на Черкащині

Дата: 30.07.2021 10:55
Кількість переглядів: 364

Фото без опису

29 центрів вакцинації населення, 98 пунктів щеплень, 25 мобільних бригад. Всі вони працюють і готові імунізувати усіх охочих доступними на Черкащині вакцинами. Про хід вакцинальної кампанії та злагодженість роботи центрів вакцинації розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова.

Заступниця голови ОДА перевіряє роботу центрів вакцинації, що працюють в області. Зокрема, вже відвідала центри у Чигирині, Смілі, Корсуні, Черкасах. Говорить, що має на меті виявити та  спільно з медиками виправити всі недоліки, які б заважали громадянам комфортно та без зусиль вакцинуватися проти ковіду.

– Порівняно з минулим тижнем спостерігаємо зростання рівня захворюваності на 5,5 %, – відзначила Лариса Кошова. – Понад 500 осіб отримують лікування проти коронавірусної хвороби. Тож зараз хочемо залучити якомога більше людей до вакцинації. У нас в достатній кількості Moderna, Pfizer, CoronaVac та Astra Zeneca. Медики готові виїхати у будь-який організований колектив, де є понад 50 охочих щепитися. Центри вакцинації працюють щоденно.

Фото без описуФото без описуФото без описуВодночас Лариса Кошова звернула увагу на зміни в постанові КМУ, які стосуються старту навчального року. Йдеться про те, що, у разі посилення карантину, навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу.

– Зараз ми активно запрошуємо на щеплення працівників освіти, аби увійти в новий навчальний рік не дистанційно. Маємо створити безпечні умови для навчання нашим дітям, – наголосила Лариса Кошова. – Нині ми на 5-му етапі вакцинації, коли імунізуватися може кожен охочий віком від 18 років. Повна вакцинація у разі посилення карантину, яке прогнозують на осінь, дасть додаткові переваги. Мова йде про «внутрішній ковідний сертифікат». Він дозволить послабити карантинні обмеження для тих, хто завершив курс вакцинації. І пам’ятайте, тільки разом ми зможемо здолати пандемію коронавірусу. Так само, як зробили це з кором, краснухою, паротитом, полімієлітом.

Другий тиждень поспіль щоденно з 9 до 14 працює центр вакцинації населення у Другому Черкаському ЦПМСД. За словами керівника закладу Олега Роскопіна, щодень тут вакцинують більше сотні охочих.

– Ми створюємо максимально комфортні умови для наших громадян, які приходять вакцинуватися, – наголосив він. – Адже вакцинація – це єдиний захист від ковіду. Навіть від нового штаму вірусу “Дельта”. Ми всі пам’ятаємо, яких фізичних та моральних зусиль нам вартувало якісно спрацювати з пацієнтами взимку, коли був надзвичайно високий рівень захворюваності. Зараз можемо запобігти цьому  завдяки вакцинації.

Фото без описуФото без опису

Додамо, на сьогодні в області уже щепилися майже 178 тисяч осіб. Повністю завершили вакцинацію 63 тисячі. Всі, хто отримали другу дозу щеплення, можуть отримати «ковідний сертифікат» у свого сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора