A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Депутати підтримали звернення селищного голови Володимира Коваленка

Дата: 09.08.2021 22:45
Кількість переглядів: 256

 На початку першого пленарного засідання 10 сесії Катеринопільської селищної ради селищний голова Володимир Коваленко проінформував депутатів щодо складної ситуації з фінансуванням утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні та запропонував їм підтримали його звернення до депутатів Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад щодо виділення субвенції на утримання лікарні з відповідних бюджетів Єрківської та Мокрокалигірської територіальних громад. У зверненні селищний голова звертає увагу депутатів на те, що Катеринопільська багатопрофільна лікарня обслуговує всі населенні пункти Катеринопільщини.

 За 7 місяців поточного року послугами багатопрофільної лікарні скористалися мешканці з всіх трьох територіальних громад. Відповідно логічно було б те, що і утримувати її повинні всі три територіальні громади шляхом надання субвенції. За підрахунками річна потреба коштів на її утримання становить понад 4,7 млн гривень. Відповідно, розділивши їх пропорційно між мешканцями трьох територіальних громад колишнього Катеринопільського району, навантаження на їх бюджети відповідно становлять: Катеринопільська -2,7 млн гривень, Єрківська – 1,005 млн гривень і Мокрокалигірська – 1,006 млн гривень. По факту виділених коштів на утримання багатопрофільної лікарні у 2021 році ситуація слідуюча. Катеринопільська селищна рада передала субвенцію в сумі 2,5 млн гривень, Єрківська селищна рада 100 тисяч гривень і Мокрокалигірська сільська рада 200 тисяч гривень. На сьогодні потреба коштів на утримання лікарні становить понад 1,9 млн гривень.

 Селищний голова разом з головним лікарем Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмилою Борецькою звертались з цього проблемного питання до голів Єрківської, Мокрокалигірської громад та керівників Звенигородського району і Черкаської області.

 Голова Звенигородської районної ради Сергій Струк провів робочу зустріч за участю головного лікаря Катеринопільської територіальної громади та представників на чолі з керівниками всіх трьох територіальних громад Катеринопільщини. В ході зустрічі було досягнуто згоди Єрківського селищного голови Леоніда Польового та Мокрокалигірського сільського голови Вікторії Пипи щодо надання субвенції Катеринопільській багатопрофільній лікарні з бюджетів територіальних громад - Єрківської 50 тисяч гривень та Мокрокалигірської 100 тисяч гривень. Але такий фінансовий ресурс не вирішує проблеми з утриманням лікарні по суті. Наближається опалювальний сезон, а коштів на оплату електроносіїв та опалення у багатопрофільній лікарні недостатньо, що ставить під загрозу життєдіяльність медичного закладу.

 Тому, у зверненні пропонується депутатам Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад відповідально віднестися до загрозливої ситуації по Катеринопільській багатопрофільній лікарні та знайти можливості надати субвенцію з бюджетів громад на її утримання. Селищний голова наголосив, що тільки разом і тільки спільними діями всіх трьох територіальних громад можливо забезпечити утримання місцевої багатопрофільної лікарні, яка надає мешканцям Катеринопільщини медичні послуги вторинного рівня.

 В підтримку звернення селищного голови виступила Людмила Борецька, головний лікар Катеринопільської багатопрофільної лікарні та попросила всім докласти максимум зусиль, щоб забезпечити роботу багатопрофільної лікарні в осіньо-зимовий період.

 Депутати підтримали звернення селищного голови до депутатів Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад щодо вирішення питання надання субвенції на утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні з бюджетів їхніх територіальних громад, яке буде надіслано особисто кожному депутату з надією на персональну їх відповідальність перед своїми виборцями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора