A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Шевченко об’єднує: на Черкащині вихідними пройде Ше.Fest

Дата: 18.08.2021 17:05
Кількість переглядів: 244

«Кохайтеся, чорнобриві»! Саме під такою темою пройде всеукраїнський фестиваль у Моринцях. 21-22 серпня на Ше.Festi виступатимуть українські гурти, пройдуть гутірки з відомими письменниками, буде тематична вистава, ярмарка, батл та багато іншого.

Керівник всеукраїнського фестивалю «Ше.Fest» Дмитро Колоша розповів, що цьогоріч організатори підготували 15 галявин.  

На головній музичній сцені виступатимуть гурти Go-A, Зграя, Нумер 482, ОТ VINTA, Banderas BLUES BAND, KALUSH, Один в Каное, Тінь Сонця. Цьогоріч для гостей організовують ще й ніч акустичної музики.

На Просвітницькій галявині відбудуться гутірки, поетичні та музичні виступи відомих українських науковців, письменників, громадських діячів та виконавців. Виступлять Брати Капранови, Василь Шкляр, Сашко Лірник, Лариса Ніцой, Ярослав Ференчак, Дмитро Лінартович, «Шпилясті кобзарі».

Пройде й поетичний Ше.Батл з визначенням найкращого Ше.Поета фестивалю, а також вистава «Шевченко – остання любов», яку написали режисери спеціально для фестивалю.

«Тема фестивалю – «Кохайтеся, чорнобриві». Ми обрали саме цю цитату Тараса Шевченка, тому що вважаємо, що найкращі речі – це плоди любові. Також символом фестивалю обрали кісточку калини, яка нагадує серце», – каже Дмитро.

Цього року організатори запросили більшу кількість гуртів, лекторів, ніж минулих років, завдяки збільшенню фінансування.

Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Олександр Красюк розповів, що Черкаська ОДА долучилася до співфінансування фестивалю. У цьому році передбачено 140 тисяч гривень з обласного бюджету на проведення фестивалю.

«Ше.фест» дуже масовий і його можна з упевненістю назвати фестивалем всеукраїнського рівня. Це одна із родзинок Черкаської області, адже Тарас Григорович – наш видатний земляк. Крім того, його творчість актуальна завжди. Постать Шевченка об’єднує, адже його позитивно сприймають в усіх куточках України», – говорить Олександр Красюк.

Фестиваль «Ше.фест» також фінансується Українським культурним фондом та БФ «МХП Громаді».

Організатори фестивалю запевняють, що забезпечать всіх відвідувачів санітайзерами та іншими засобами. Захід проходитиме на відкритому просторі, усі локації розмістять на значній відстані один від одного, тому відвідати фестиваль буде безпечно в умовах пандемії.

Вхід на всі події безкоштовний. Фестиваль безалкогольний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора