A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 19.08.2021 16:17
Кількість переглядів: 242

Фото без опису18 серпня 2021 року в сесійній залі Катеринопільської селищної ради відбулося засідання її виконавчого комітету, в якому взяли участь члени виконкому, керівники комунальних підприємств та закладів, структурних підрозділів апарату селищної ради та її виконавчих органів.

Відкриваючи засідання виконкому, селищний голова Володимир Коваленко, насамперед, запросив до слова головного лікаря Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги Олену Пироженко проінформувати присутніх щодо стану захворюваності на коронавірусну інфекцію та вакцинації від неї на території населених пунктів Катеринопільської територіальної громади.

Зі слів Олени Пироженко, на сьогодні серед мешканців нашої громади хворих на коронавірусну інфекцію немає. Але невтішною є інформація щодо хворих на коронавірус із сусідніх громад. Мокрокалигірська та Єрківська громади мають по одному випадку захворюваності на COVID-19.

Щодо вакцинальної компанії, то з її початку провакциновано 2126 осіб, що становить 20 відсотків до загальної кількості населення територіальної громади, але з них 1007 осіб вакциновані тільки першою дозою. Враховуючи, що тільки п’ята частина населення територіальної громади вакциновані, вона в чергове закликала всіх не нехтувати щепленням. Адже, захворювання COVID-19 вже на «порозі» з новими штамами, які провокують вкрай важкий перебіг хвороби. Тому, всім потрібно якнайшвидше вакцинуватися для завчасного формування імунітету. Селищний голова зауважив, що ситуацію з вакцинальною компанією треба невідкладно покращувати. Показники щодо кількості провакцинованих у всіх сферах діяльності громади бажають бути кращими. Для прикладу, навів дані опитування серед працівників різних галузей. Так, за показниками по кількості вакцинованих в галузі освіти мають лише 37 відсотків, але самі вчителів мають кращий показник, що становить 66,5відсотків до загальної кількості педагогічних працівників. Відповідно працівників соціальної сфери провакциновано на 48 відсотків, медицини на 33,4 відсотків, культури на 10,6 відсотків. Тому, селищний голова закликав всіх не зволікати та вакцинуватися до 31 серпня поточного року. А всім медичним працівникам громади разом із старостами сіл і надалі проводити інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації. По результатам розгляду цього питання, селищним головою дано відповідне доручення.Фото без опису

Щодо розгляду питань, внесених на засідання виконкому, всі вони були спрямовані на надання адміністративних послуг громадянам відповідно до поданих заяв, зокрема було поставлено на квартирний облік учасника бойових дій, надано дозволи на видалення зелених насаджень та встановлено піклування над дитиною-сиротою.

Розглянувши всі внесені на розгляд виконавчого комітету питання, селищний голова закрив засідання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора