A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Олександр Скічко окреслив освітні пріоритети на прийдешній навчальний рік

Дата: 28.08.2021 22:10
Кількість переглядів: 195

Навчання у школах Черкащини розпочнеться 1 вересня у звичному форматі. Пріоритетні напрямки у роботі на нинішній навчальний рік обговорив разом з освітянами області очільник Черкащини Олександр Скічко.

Підсумки реалізованих проєктів підбили на традиційній серпневій обласній конференції педагогічних працівників. Також навчальні заклади представили тут свої напрацювання у галузі STEM-освіти, робототехніки, 3D-моделювання.

Голова ОДА, звертаючись до присутніх, окреслив на прийдешній навчальний рік декілька основних напрямів у роботі. Зокрема, це комп’ютеризація шкіл, якісне харчування та розбудова освітньої інфраструктури.

– Карантин довів, наскільки важливою є комп’ютеризація навчальних закладів, належний доступ до інтернету, – зазначив Олександр Скічко. – Коштом державної субвенції, спрямованої на боротьбу з COVID-19 та її наслідками, у 2021 році буде централізовано закуплено 1595 ноутбуків для вчителів 133 наших шкіл.  Крім того, вдячний першій леді Олені Зеленській за масштабні перетворення в системі шкільного харчування. Від старту реформи у 23 школах області ми оновили харчоблоки їдалень, розробили яскравий дизайн фуд-зон, а звичне меню замінили мультипрофільним із можливістю обирати страви за смаком. Наше завдання – розширювати перелік таких закладів.

Згідно з моніторингом соціально-економічного розвитку регіонів України, Черкаська область у 2020 році за напрямом «Доступність та якість послуг у сфері освіти» посідає 4 місце.

– Це – наш спільний результат, – додав Олександр Скічко. – І наш обов’язок – лише підвищувати цю планку. У межах Програми Президента #ВеликеБудівництво у 2021 року на Черкащині реалізовуємо 15 об’єктів соціальної інфраструктури, серед них – 3 школи, 2 дитсадочки, а також 7 спортивних проєктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора