A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звернення селищного голови Володимира Коваленка з нагоди Дня пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2021 08:38
Кількість переглядів: 270

Фото без опису         Шановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

29 серпня 2021 року ми вшановуємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ця дата присвячена дню найбільших втрат українського війська на сході нашої країни - дню виходу з оточення в Іловайську у серпні 2014 року. Її символом є сонях. І вкотре слід нагадати про те, що його обрано не випадково – адже ці трагічні події розгорталися саме на полях соняхів на території Донецької та Луганської областей. 

Тоді сотні українських захисників – військовослужбовців та добровольців, віддали свої життя, відстоюючи свободу та незалежність України. 

Під час Іловайської трагедії загинуло понад 300 українських захисників, більш ніж 400 – отримали поранення, понад 100 потрапили в полон, близько 45 ще й досі вважаються зниклими безвісти. 

Бої із російським агресором наприкінці літа семирічної давнини стали окремою сторінкою боротьби за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Однак, сьогодні ми згадуємо і гідно вшановуємо подвиг усіх захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину у різні історичні періоди. 

До останнього подиху вони мужньо стояли за кожного з нас – за те, щоб ми могли робити нашу Україну кращою, щоб ми мали достойне життя у вільній та незалежній країні. 

Тож схилімо голови на знак нашої вдячності за їхні подвиги, мужність та героїзм. Вшануймо світлу пам'ять наших земляків та всіх  полеглих Героїв хвилиною мовчання. Вони живі, поки їх пам'ятають, а пам'ятати їх ми будемо вічно! 

Слава Україні!Вічна пам'ять Героям!
 

З повагою,

Селищний голова                                                                                  Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора