A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась робоча нарада з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату.

Дата: 08.09.2021 10:49
Кількість переглядів: 292

Фото без опису Селищний голова Володимир Коваленко провів робочу нараду з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату.Відповідальні посадові особи доповіли про стан підготовки об?єктів комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період. Обговорили та визначилися з строками та заходами, які необхідно вжити для забезпечення стабільної роботи закладів комунальної власності в період опалювального сезону 2021-2022 року.

Людмила Коваль, завідувач бюджетного сектору відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій доповіла про виконання бюджету територіальної громади, забезпечення фінансовим ресурсом бюджетних галузей у 2021 році. За 8 місяців поточного року бюджет громади виконано на 111 відсотків, а річний план в цілому - на 73 відсотки. Враховуючи незабезпеченість в повній мірі коштами освітянської та медичної галузі, селищний голова наголосив всім причетним службам і відділам на контролі за наповненням та витратами бюджету, вжитті необхідних заходів щодо забезпечення його виконання в повному обсязі та не допущенні заборгованості з виплати заробітної плати в бюджетній сфері.

Максим Левчук, начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства та Надія Гусакова, начальник відділу бухгалтерського обліку доповіли про стан проведення ремонту доріг комунальної власності та розрахунків за виконані ремонтні роботи. Ямковий ремонт комунальних доріг, які має право ремонтувати селищна рада, проведено в Катеринополі, Новоселиці, Кайтанівці і Лисичій Балці. Розпочалися роботи в Гончарисі, Ромейковому, Пальчику, Луківці та Ямполі. По ряду сіл питання ремонту доріг ще відкрите. Тому, селищний голова зобов’язав Максима Левчука взяти під особистий контроль питання ремонту сільських доріг і разом із старостами якнайшвидше вирішити питання їх проведення.

Катеринопільська громада в очікуванні проведення капітального ремонту Катеринопільської амбулаторії та забезпечення автотранспортом Петраківської амбулаторії, витрати на які мають бути профінансовані за державні кошти. Олена Пироженко повідомила, що тендер на ремонт первинки проведений Департаментом будівництва Черкаської обласної державної адміністрації, але з невідомих причин переможець - київська фірма «Редбуд» до цього часу не приступив до його виконання. А щодо придбання автомобіля ще подовжується тендерна процедура. Схожа ситуація із придбанням «Шкільного автобуса», де замовником теж виступають обласні структури. Тому на нараді домовились – вчергове направляти листи на Департамент будівництва, управління освіти і науки та охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації щодо прискорення вирішення цих питань по суті.

Заслухали інформацію щодо стану реалізації проектів та грантових програм. В даний час на території громади реалізуються чотири проекти на умовах співфінансування з Благодійного Фонду «МХП-Громаді». Всі проекти виконуються в заплановані строки та у відповідності до кошторисів. Любов Приємська, керівник КЗ «Публічна бібліотека територіальної громади» нагадала присутнім про те, що можна ще продовжити реалізацію проекту «Діти проти поліетилену», який наша громада виграла у 2020 році. Вона запропонувала у навчальних закладах серед старшокласників провести «майстер-класи» із виготовлення екологічно чистих пакетів та виготовлені ними пакети реалізовувати через торгові мережі в селищі. А кошти виручені від їх продажу, використовувати на придбання паперу та необхідних розхідних матеріалів для виготовлення нових пакетів.

Ще Любов Приємська проінформувала щодо організації відзначення 145-ої річниці від дня народження Сергія Єфремова, яке заплановано провести 9 жовтня. Також, вона повідомила про творчий захід за участю нашої землячки - поетеси Катерини Вербівської, яка приїде в Катеринопіль разом з представниками Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України. Зустріч заплановано провести 17 вересня в Публічній бібліотеці.

Підсумовуючи проведену нараду, селищний головаФото без опису звернув увагу на забезпечення благоустрою на території громади. Відповідно дав доручення провести роботу з власниками магазинів, кафе та інших будівель і приміщень щодо утримання прилеглих територій до них у належному санітарному стані, а відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства вирішити питання стихійної торгівлі, яка заважає руху людей та автотранспорту у центрі селища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора