A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відкрите звернення селищного голови Володимира Коваленка та депутатів селищної ради до керівників та депутатів Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад

Дата: 14.09.2021 14:56
Кількість переглядів: 298

                                         Шановні керівники та депутати Єрківської селищної та Мокрокалигірської сільської рад!

  Повідомляємо вас про те, що склалася загрозлива ситуація з утриманням комунального закладу «Катеринопільська багатопрофільна лікарня», яка надає послуги жителям всього колишнього Катеринопільського району, а на сьогодні жителям Єрківської, Мокрокалигірської ОТГ та Катеринопільської ТГ. А це більше 22,9 тисяч наших громадян.

 Складність ситуації полягає в питанні фінансування утримання багатопрофільної лікарні. Це оплата газу, електроенергії та їх розподілу, оплата водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів, харчування хворих в стаціонарних відділеннях, ремонт, утримання транспортних засобів, підготовка мереж та об’єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період, обслуговування ліфтів, медичної апаратури.

 Комунальний заклад «Катеринопільська багатопрофільна лікарня» є об’єктом спільного утримання громадами, які утворилися на території колишнього ліквідованого району і повинні забезпечувати співфінансування установи.

 На 2021 рік на утримання лікарні адміністрацією закладу до Катеринопільської територіальної громади було подано розрахунок в сумі 5,6млн. грн. Розглянувши його, було зменшено витрати виходячи із фактичних видатків за попередні роки до 4.7 млн.грн. Адміністрацією лікарні та керівництвом Катеринопільської територіальної громади було прийнято рішення щодо справедливого розподілу цих видатків із розрахунку на одного жителя громади та запропоновано Єрківській селищній та Мокрокалигірській сільській радам долучитися до співфінансування лікарні.

 Але станом на 01 вересня 2021 року Єрківською територіальною громадою з розрахункових коштів на утримання закладу на 2021 рік , а це - 1 млн. 5 тис. грн, із селищного бюджету виділено лише 150 тис.грн, Мокрокалигірською територіальною громадою із необхідних 1 млн. 6 тис.грн виділено лише 249 тис.грн. В той час Катеринопільською територіальною громадою із запланованих 2,7 млн.грн виділено 2,5 млн.грн.

 Відсутність належного співфінансування на утримання лікарні призведе до погіршення надання медичної допомоги та в кінцевому результаті до її закриття. Відсутність коштів унеможливить проведення процедур закупівель природнього газу та електроенергії, що може призвести до зриву опалювального сезону.

 Шановні керівники та депутати Єрківської та Мокрокалигірської територіальних громад, саме від вашого рішення залежить, чи існуватиме Катеринопільська багатопрофільна лікарня, куди звертаються за обстеженням, лікуванням жителі громади, інтереси яких ви повинні захищати. Збереження життя і здоров’я жителів громади – першочергове завдання органів місцевого самоврядування!

 Жителі наших громад, особливо громадяни поважного віку, переважно не мають можливості доїхати в інші міста та райцентр (м. Звенигородка), щоб потрапити у лікарню, отримати невідкладну медичну допомогу.

 Невже ми допустимо, щоб Катеринопільська багатопрофільна лікарня припинила своє існування? Цього не пробачать жителі громад, які знають, що у разі потреби вони можуть звернутися по допомогу в Катеринопільську лікарню.

 Тому просимо вас ініціювати на черговій сесії ради розгляд питання про виділення у 2021 році субвенції на утримання КНП «Катеринопільська багатопрофільна лікарня» в повному обсязі.

З повагою та від імені депутатів Катеринопільської селищної ради,

Катеринопільський селищний голова Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора