A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради

Дата: 24.09.2021 16:01
Кількість переглядів: 222

Фото без опису22.09.2021 в залі засідань Катеринопільської селищної ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Володимир Коваленко. На засіданні були присутні запрошені керівники підприємств, закладів комунальної власності та структурних підрозділів Катеринопільської селищної ради і її виконавчих органів.

Основними питаннями розгляду були стан готовності підприємств житлово- комунального господарства, соціальної сфери та інших об’єктів Катеринопільської територіальної громади до стабільної роботи в осінньо – зимовий період та про початок опалювального періоду 2021-2022 років. З обох питань доповідав Максим Левчук, начальник відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства селищної ради. Зокрема, він повідомив про створення оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки підприємств житлово-комунального господарства, соціальної сфери та інших об’єктів Катеринопільської територіальної громади до стабільної роботи в осінньо – зимовий період 2021 - 2022 років, яким контролюється стан виконання заходів з підготовки комунальних об'єктів та вживаються невідкладні заходи швидкого реагування на усунення виявлених недоліків.

За інформацією доповідача, стан підготовки закладів освіти Катеринопільської територіальної громади до стабільної роботи в осінньо – зимовий період на стадії завершення.

В процесі підготовки було проведено сезонний огляд будівель та споруд закладів загальної освіти, перевірку теплового господарства. Системи опалення у всіх закладах знаходяться у задовільному стані та придатні до подальшого використання. З 17 навчальних закладів планується опалювати газовими котельнями - 12 заклади, твердопаливними котлами – 4 заклади, у змішаному режимі (газ/тверде паливо) також 4 заклади та 1 заклад електрокотлом. Проведено повірку вузлів обліку газу, газосигналізаторів та навчання осіб, відповідальних за газове господарство закладів освіти.

На даний час заклади освіти енергоносіями забезпечені не в повному обсязі, тому наразі проводиться процедура закупівель твердого палива та природного газу.

Аналізуючи ситуацію щодо підготовки закладів освіти до опалювального сезону, селищний голова повідомив, що враховуючи невтішну ситуацію із підняттям цін на природній газ і електроенергію та з метою уникнення високих ризиків по забезпеченню теплового режиму, готується проведення робіт з встановлення резервних твердопаливних котлів у декількох закладах з газовим опаленням.

По підготовці закладів культури територіальної громади до опалювального сезону 2021 - 2022 років визначено, що Катеринопільський районний будинок культури територіальної громади та Публічна бібліотека територіальної громади опалюватиметься твердопаливними котлами. Твердим паливом забезпечені не в повному обсязі, адже триває ще процедура закупівель. КЗ «Катеринопільська дитяча музична школа» опалюватиметься природнім газом, закупівля якого теж уже в процесі проведення.

Комунальноме некомерційне підприємство "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" підготувало дві котельні. З них одна газова та друга, в інфекційному відділенні, на електроенергії.

По комерційному неприбутковому підприємству "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги" також проведено ряд заходів щодо початку опалювального періоду. Зокрема, Катеринопільська амбулаторія АЗПСМ буде опалюватися природним газом. Твердим паливом опалюватиметься 9 фельшерських пунктів в селах Гуляйполе, Лисича Балка, Вікнине, Розсохуватка, Ямпіль, Новоукраїнка, Грушівка, Шостакове та Луківка.

Враховуючи залишки палива і потребу на опалювальний період 2021-2022 роки, вже проведено закупівлю твердого палива. Також ще планується по потребі закупити вугілля.

По підготовці до стабільної роботи в осінньо-зимовий період та початку опалювального сезону територіальним центром надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради також проведено відповідну роботу. Зокрема, проведено: перевірки технічного стану пожежної сигналізації та приладів системи опалення, повторний інструктаж з правил техніки пожежної безпеки та охорони праці, лабораторні заміри опору ізоляції електроустановок, технічну перезарядку вогнегасників, укомплектовано пожежні щити та проведено навчання осіб відповідальних за безпечну експлуатацію газового і теплового господарства, лекції і навчання працівників на випадок надзвичайних ситуації, заготовлено достатню кількість піску для посипання тротуарів на випадок ожеледиці.

В Новоселицькому відділенні стаціонарного догляду проведено: роз’яснювальну роботу з підопічними про дії та поведінку їх під час надзвичайних ситуацій, інвентаризацію м`якого інвентарю, одягу і взуття зимового асортименту та для організації харчування підопічних заготовлено 1,5т картоплі, 120 літрів компотів та 200 літрів консервованих помідорів.

Ще працівниками відділення соціальної допомоги територіального центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради 143 підопічних обслуговуються вдома. З них 86 осіб будуть обігріватися природнім газом, а 57 осіб твердим паливом, яким вони забезпечені. Працівниками Центру спільно з старостами сіл та інспектором пожежної частини до початку опалювального періоду заплановано провести з підопічними роз’яснювальну роботу по дотриманню протипожежної безпеки та обстежити готовність й безпечність пічного опалення їх житлових будинків.

По комунальному підприємству «Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство Катеринопільської селищної ради» з метою стабільної роботи в осінньо-зимовий період та своєчасного початку опалювального сезону 2021-2021 року виконано такі заходи: проведено планову повірку трансформаторів струму, ревізію та утеплення стояків, кранів, задвижок багатоквартирних житлових будинках, утеплення водопідвідних колодязів та розподільних вузлів подачі води, технічний огляд, обслуговування і підготовку рухомого складу, ревізію та ремонт стояків подачі води у багатоквартирних житлових будинках та перевірку герметизації інженерних вводів 16 багатоквартирних будинків.

Також проведено плановий ремонт розподільчих вузлів подачі води на башті «Рожновського» по вулиці Ходюка. На даний час по комунальному господарству борги за спожиті енергоносії відсутні. Ще проведена робота з підготовки техніки для очищення від снігу доріг та тротуарів громади. Зокрема, комунальне підприємство має в своєму розпорядженні екскаватор ЕО-2621 та трактор Т-25 для чищення снігу, створено запас протиожеледних та паливо-мастильних матеріалів. Крім того, для ліквідації аварій на системах водопостачання та водовідведення є резервний запас насосного обладнання, труб різного діаметру.

Щодо початку опалювального періоду 2021–2022 років в підприємствах, установах, закладах комунальної власності Катеринопільської селищної ради, вирішили розпочати його з урахуванням кліматичних умов, раціонального використання паливно–енергетичних ресурсів та відповідно до діючих будівельних норм і правил, технічної експлуатації систем теплопостачання при показниках середньої добової температури зовнішнього повітря нижче +8°C протягом трьох діб.

Згідно порядку денного також було розглянуто та схвалено проекти рішень селищної ради щодо внесення змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021 рік та до програми “Призовна дільниця” на 2021-2025 роки", які будуть винесені на чергову сесію селищної ради.Фото без опису

Закриваючи засідання виконавчого комітету, селищний голова в чергове зосередив увагу всіх присутніх на необхідності проведення щеплень. Особливо він закликав керівників закладів освіти, прикласти максимум зусиль для організації проведення вакцинації не лише педагогічних працівників, а й працівників технічного персоналу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора