A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Лікарі Катеринопільської територіальнох громади в один голос закликають громадян схаменутися та дотримуватись правил протиепідемічної безпеки.

Дата: 25.09.2021 21:18
Кількість переглядів: 245

Фото без опису Стурбованість місцевих лікарів не без підставна. Захворюваність на коронавірус знову зростає, як в Україні, так і в нашій територіальній громаді. За повідомленням головного лікаря Катеринопільського ЦПМСД Олени Пироженко від початку поточного року на території громади зафіксовано 523 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 66 нових тільки за останній місяць. Серед хворих найбільше мешканців Катеринополя (42 осіб) та Гуляйполя (18 осіб). Є підтверджені випадки захворювання на коронавірусну інфекцію і в інших населених пунктах громади. Найпрогресивніше вірус почав атакувати громадян саме у вересні. Загрозливим фактом є й те, що серед вересневих хворих появились діти. Станом на сьогодні їх вже семеро. Уберегтися від захворювання або полегшити перебіг захворювання, за словами лікаря, можна лише вакцинацією. Але потрібно не забуваться й про дотримання правил протиепідемічної безпеки.
 Станом на 25.09.2021 року на території Катеринопільської територіальної громади вакциновано всього 3327 громадян, що становить лише 26 відсотків до загальної кількості населення громади. Тому, Олена Пироженко закликає суттєво наростити темпи вакцинації по всіх населенних пунктах територіальної громади.
 Доповнюючи слова своєї колеги, завідувач інфекційним відділенням Катеринопільсь- кої багатопрофільної лікарні, депутат селищної ради Мирон Левицький стурбовано заявив, що люди розслабились та не дотримуються елементарних правил особистого захисту в громадських місцях. Не дотримуючись маскового режиму, кожен себе наражає на велику небезпеку. За словами лікаря, саме ця коронавірусна інфекція у підсиленні новим штампом "Дельта" є дуже підступною та небезпечною. Є летальний випадок перебігу цього захворювання в сусідній громаді. Тому розслаблятися нікуди, треба всім вакцинуватися та з усією відповідальністю дотримуватись трьох простих правил— дотримуватись дистанції, носити маски та користуватися санітайзерами.

 Бережіть себе та рідних. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора