A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Інформація щодо поширення та профілактики COVID-19 в Катеринопільській територіальній громаді

Дата: 05.10.2021 12:56
Кількість переглядів: 229

 Головні лікарі Катеринопільського ЦПМСД Олена Пироженко та Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмила Борецька на робочій нараді селищної ради доповіли про стан захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 та проведення вакцинальної кампанії від неї у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади.

З початку 2021 року в населених пунктах Катеринопільської територіальної громади на коронавірус захворіло 565 осіб. З них на сьогодні хворіє 64 осіб, з яких 55 хворих лікуються амбулаторно та 9 осіб стаціонарно. На жаль, 1 хвора з нашої громади від ускладненого протікання захворювання на COVID-19 померла.

 Враховуючи ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби, Олена Пироженко наголосила на необхідності проведення щеплень. Також, вона повідомила, що вакцинацію ніхто не відміняв, вона продовжується і що вся вакцина є у наявності, тому можна приходити та вакцинуватися.

 Також, було відзначено, що всі заклади освіти Катеринопільської територіальної громади працюють, так як 80 відсотків їх працівників вакциновано.

 Людмила Борецька проінформувала щодо ситуації із госпіталізацією хворих на COVID-19. З її слів, що для хворих на коронавірус немає конкретної прив’язки до тієї чи іншої лікарні, що лікують таких пацієнтів. Медичними бригадами, що доставляють хворих на стаціонарне лікування, питання госпіталізації вирішується по ситуації - де є місце, туди й доставляють хворого. На даний час у Черкаській області визначено таких вісім медичних закладів, з них шість – "першої хвилі" та два – "другої хвилі". Їх місцезнаходження: Черкаси-3, Умань-2, Сміла-1, Корсунь-Шевченківський-1 і Золотоноша-1. В них розгорнуто 1 356 ліжок, із яких 1287 ліжок забезпечені кисневою підтримкою, що становить 95% до загальної їх кількості.

 Також Олена Пироженко доповіла про хід проведення капітального ремонту Катеринопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, який розпочався у вересні. Ремонтні роботи в активній стадії. Їх проведення створюють певні незручності відвідувачам первинки, але ізолювати його проведення неможливо. Так, як йдуть ремонти коридору та інших кабінетів, які є найбільш відвідуваними місцями амбулаторії. Тому, вона закликала всіх відвідувачів лікарні віднестися із розумінням до ситуації, що склалася, та вибачити за тимчасові незручності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора