A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Шановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

Дата: 05.10.2021 13:45
Кількість переглядів: 230

 Звертаємо вашу увагу на те, що з настанням осінньо-зимового періоду, як свідчить практика, частішають випадки знеструмлень повітряних ліній електропередач, причиною яких є дерева, висаджені в охоронних зонах цих ліній.

 Тому обрізання гілок дерев – один із найпростіших і найдієвіших способів забезпечити безперебійну роботу електричних мереж. Через зіткнення гілок та дерев з електропроводами виникає низка негативних наслідків, серед яких:

-обрив проводів;

-короткі замикання;

-припинення електропостачання;

-пожежі;

-шкода здоров’ю людей, майну, тощо.

 Також просимо вас взяти до уваги, що відповідно до статті 28 Закону України ?Про благоустрій населених пунктів? відповідальними за належний догляд за зеленими насадженнями на земельних ділянках, що прилягають до приватних домоволодінь, є власники або користувачі цих домоволодінь, а відповідно до пункту 8 ?Правил охорони електричних мереж?, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997 № 209 забороняється в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв виконувати будь-які дії, що можуть порушувати нормальну роботу електричних мереж, спричиняти їх пошкодження або нещасні випадки. До таких дій зокрема належать висаджування дерева та інші багаторічних насаджень.

 Тому, звертаємось до вас з проханнями: бути уважними та відповідальними, проводити належний догляд за зеленими насадженнями на земельних ділянках приватних домоволодінь і таких, що прилягають до них, які ростуть близько до охоронних зон повітряних і кабельних ліній, завчасно вживати заходів щодо обрізки гілок дерев, кущів, тощо.

 При виконанні вищеназваних робіт, закликаємо вас неухильно дотримуватись правил техніки безпеки, запобігати виникненню коротких замикань, не допускати аварійних ситуацій та бережно поводитись з повітряними лініями електропередач, в тому числі і із мережами зовнішнього освітлення вулиць громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора