A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Cелищний голова Володимир Коваленко провів оперативну нараду з працівниками відділу освіти, молоді та спорту і керівниками Катеринопільських дошкільних закладів

Дата: 08.10.2021 16:12
Кількість переглядів: 240

Фото без опису Селищний голова Володимир Коваленко провів оперативну нараду з працівниками відділу освіти, молоді та спорту і керівниками Катеринопільських дошкільних закладів щодо забезпечення температурного режиму в дитячих садках Катеринопільської територіальної громади.

 Темою її обговорення була нагальна потреба дострокового початку опалювального періоду в дошкільних закладах громади в зв’язку з різким похолоданням. У тих дитячих садочках, що опалюються твердопаливними котлами він вже й розпочався. По потребі їх протоплюють. Але є 5 освітніх закладів, це Новоселицький, Шостаківський, Розсохуватський та два Катеринопільських, тільки з газовим котельнями, газопостачання до яких на сьогодні є проблемою. Така ситуація з газопостачанням склалася не лише в нашій територіальній громаді, а й по всій Україні. На сьогодні ринкова ціна природнього газу збільшилась в понад 3 рази в порівнянні з минулорічним періодом. І такий стрибок ціни негативно впливає на проведення процедури державної закупівлі по його постачанню.

 Відділ освіти, молоді та спорту Катеринопільської селищної ради вже вдруге вийшов на тендерні закупівлі природного газу з ціновою пропозицією 20 тисяч гривень за 1000 куб.м газу, але поки бажаючих продавати його за такою ціною не виявилось. Тільки по завершенню строків проведення другого тендеру, а це буде не раніше 26 жовтня, відділ освіти, молоді та спорту матиме змогу застосувати переговорну процедуру по закупівлі газу, що дасть змогу на його постачання.

 Тому, враховуючи всі ці фактори, селищний голова дав доручення всім причетним до роботи дошкільних закладів, невідкладно вжити заходів щодо забезпечення температурного режиму в них. Зокрема, опалювати приміщення дитсадків за допомогою електричних пристроїв, чітко слідкуючи за навантаженням на електропроводку та дотримання протипожежних заходів.

 Другим важливим дорученням селищного голови для учасників наради було питання якнайшвидшого впровадження альтернативного виду опалення у всіх навчальних закладах територіальної громади, які опалюються природнім газом. Передбачається, що у всіх освітніх закладах територіальної громади з газовим опаленням будуть паралельно встановлюватися твердопаливні котли, щоб надалі не стикатися з такою складною ситуацією із закупівлею природного газу, яка є на сьогодні.

 Ще учасники наради обговорили ситуацію з початком опалювального періоду в усіх навчальних закладах територіальної громади. За повідомленням начальника відділу освіти, молоді та спорту Володимира Химича, станом на 8 жовтня, всі газові котельні освітніх закладів підготовлені до підключення, а у котельні з твердопаливними котлами завезені дрова. Також для створення запасу твердого палива на більш холодніший період ще завозяться дрова твердих порід та вугілля по потребі.

 Підсумовуючи нараду, селищний голова попросив керівників дошкільних закладів організувати роботу технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо забезпечення теплового режиму в дитсадках та проводити роз’яснювальну роботу з батьками дітей щодо ситуації з газовим опаленням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора