A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

9 листопада - День української писемності та мови

Дата: 09.11.2021 10:02
Кількість переглядів: 276

Фото без опису Щороку 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, у день православного християнського свята на вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

 Мова – це найбільший скарб будь-якого народу, скарб, який передається від покоління до покоління. Рідною мовою ми вимовляємо наші перші слова і найкраще висловлюємо думки.

 Українська мова визнана однією із найкрасивіших і мелодійніших мов світу. Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток - почесна місія кожного громадянина України. Наша мова має потужний масив писемності, історії та культури, яка нараховує багато тисячоліть.

 Впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.

 Тож нехай рідне слово буде для всіх нас духовним джерелом життя та оберегом. Наш народ – єдиний, а наша мова є великою основою для єдності всієї держави і духовною гарантією її майбутнього.

 Любіть рідну мову, бережіть її красу і самобутність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора