A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

На Черкащині завершилася осіння кампанія вакцинації диких тварин проти сказу

Дата: 18.11.2021 16:55
Кількість переглядів: 161

Фото без опису Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомляє, що в період із 1 по 12 листопада 2021 року на території області відбулася кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Пероральна вакцинація проводилася повітряним методом із використанням чотирьох літаків АН-2.

 Протягом вказаного періоду над лісовими та польовими угіддями площею 14793,900 кмбуло розповсюджено 369,848 тис. доз принад із вакциною «Орісвак» виробництва ТОВ «Укрветпромпостач».

 Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіації пройшла в Черкаській області четвертий рік поспіль.

Фото без опису

 Завдяки проведенню імунізації протягом минулих років кількість випадків захворювання тварин на сказ зменшується щороку. Так, із початку 2021 року в області зафіксовано 28 випадків, за аналогічний період минулого року було 54 випадки.

 До початку проведення кампаній з імунізації, а саме у 2018 році, було 104 випадки сказу.

 Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області звертається до жителів області із проханням не брати в руки принаду з вакциною, скинуту з літака, та не переносити її з місця знаходження, аби вона лишалася привабливою для диких тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора