A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 22.11.2021 22:29
Кількість переглядів: 157

Фото без опису Селищний голова Володимир Коваленко провів засідання виконавчого комітету, на яке були запрошені керівники комунальних підприємств, установ, закладів, структурних підрозділів селищної ради та її виконавчих органів.

 Відповідно до затвердженого порядку денного засідання першими розглянули та погодили проекти рішень селищної ради , що вже завтра будуть внесені на розгляд депутатів: щодо внесення змін до бюджету та Програми економічного і соціального розвитку територіальної громади на 2021 рік, затвердження Стратегії розвитку Катеринопільської територіальної громади на 2021 – 2027 роки та Плану її реалізації на період 2021-2023 років.

 Перед розробкою проекту Стратегії було проведено анкетування жителів громади, виявлено проблеми які турбують жителів (стан доріг, безробіття, медицина, освіта та благоустрій).

 Представлений на засіданні виконкому проект Стратегії розвитку громади – є документом , який визначає план дій на довготривалий період. Для того, щоб залучати кошти державного бюджету, фонду регіонального розвитку, донорських організації та інших коштів на розвиток, в громади має бути такий інструмент планування. Стратегія визначає напрями руху громади у наступні роки. Проект узгоджується з Державною Стратегією розвитку та Стратегією розвитку Черкаської області.

 Обсяги фінансування визначаються за кожним проектом, які будуть передбачені у Плані реалізації Стратегії. Виконання Плану реалізації відбуватиметься на основі впровадження проектних ідей, які є його невід’ємною частиною. Перед його формуванням було оголошено збір пропозицій, де кожен мешканець громади мав можливість подати свою ініціативу, тим самим долучитися до розробки розвитку територіальної громади. Надійшли 72 проекти від структурних підрозділів селищної ради, комунальних установ, організації, та старост сіл, які були згруповані в трьох тематичних програмах, що відповідають цілям та завданням Стратегії розвитку.

 Далі розглянули нагальні питання щодо врегулювання організації перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування. Зокрема, утворено конкурсний комітет в складі 12 осіб та затверджено умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування. До складу конкурсного комітету увійшли представники органів місцевого самоврядування, поліції, відповідних обласних структур та громадських організацій. це пов’язано з тим, що нещодавно набули чинності зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт», за якими на міських та приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі території територіальної громади організація перевезень покладається на виконавчий орган ради. На даний час перевезення пасажирів в межах Катеринопільської територіальної громади здійснюється відповідно до договорів, які були укладені між колишньою Катеринопільською райдержадміністрацією та приватними перевізниками.

 Також, відповідно до вимог чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень було утворено комітет та затверджено Умови конкурсу з визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу.

 З метою безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування на території Катеринопільської територіальноїФото без опису громади утворено робочу групу з координації дій щодо забезпечення до них вільного доступу громадян, яка й буде слідкувати та контролювати вимоги чинного законодавства України з цих питань.

 Крім того, виконком розглянув питання надання дозволу матері на вчинення правочину від імені свого малолітнього сина.

 Закриваючи засідання виконавчого комітету, селищний голова подякував членам виконкому за конструктивну роботу та побажав всім присутнім в залі плідного робочого тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора