A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звернення селищного голови Володимира Коваленка з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору

Дата: 27.11.2021 08:30
Кількість переглядів: 171

Фото без описуШановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

 Сьогодні, вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-1933 років. Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор, історія не знає. Він є однією з найстрашніших катастроф в історії людства. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу від Другої світової війни.

 У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок.

 Голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. У період з квітня 1932 по листопад 1933 роки, тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.

 Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І ми повинні закарбувати в своїх серцях пам’ять про невинно позбавлених життя наших земляків.

 Наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

 Тож, сьогодні, запрошую всіх жителів Катеринопільської територіальної громади, приєднатися до всеукраїнської акції "Запали свічку" та о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу-нашими земляками.

 Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

З повагою,

Селищний голова                                                    Володимир Коваленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора