A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 11:13
Кількість переглядів: 145

Фото без опису Саме 14 грудня багато років тому було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

 Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

 Висловлюємо велику подяку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Низько схиляємо голову перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів сусідніх і не сусідніх держав.

 Дорогі ліквідатори!Ваш подвиг – безцінний. Бажаємо всім вам доброго здоров’я, миру, родинного тепла і затишку! Нехай панує мир у нашій державі, а подібні катастрофи більше ніколи не повторяться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора