A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 17.12.2021 08:04
Кількість переглядів: 228

Фото без опису 15 грудня 2021 року, в залі засідань Катеринопільської селищної ради під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулося засідання виконкому. Відповідно до повістки денної розглянули ряд проектів рішень селищної ради для внесення на розгляд позачергової сесії селищної ради. Зокрема, схвалено проекти рішень щодо внесення змін:

 • до Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської територіальної громади на 2021 рік, якими передбачено вирішення невідкладних питань з виготовлення проектно – кошторисної документації на капітальний ремонт будівлі Катеринопільського центру розвитку дитини "Сонечко";

• до Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки у зв’язку з необхідністю вирішення питань з реалізації проекту "Капітальний ремонт будівлі Катеринопільського центру розвитку дитини "Сонечко", розроблення технічної документації з нормативно – грошової оцінки земель та проектів землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів;

• до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021 рік за зверненнями головних розпорядників щодо перерозФото без описуподілу бюджетних коштів в межах кошторисних призначень, а також додаткове фінансування для забезпечення основних потреб діяльності закладів освіти, охорони здоров’я та інших видатків, не врахованих при формуванні бюджету;

• до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки Катеринопільської селищної ради на 2021–2025 роки, якою передбачено фінансово підтримувати 2-ий пост 4-ого Державного пожежно-рятувального загону, що знаходиться в смт Катеринопіль.

 Крім того, у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася з недофінансуванням потреб Катеринопільської багатопрофільної лікарні сусідніми Єрківською та Мокрокалигірською громадами, виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради був вимушений терміново вирішувати питання виділення додаткових коштів на опалення та електроенергію приміщень медичного закладу. За останній місяць з бюджету нашої громади додатково спрямовано на ці цілі понад 720 тисяч гривень.

 Незважаючи на те, що медичними послугами лікарні користуються мешканці всіх трьох територіальних громад колишнього Катеринопільського району, Єрківська та Мокрокалигірська ради виділили у цьому році мізерні кошти, порівняно з потребою. Так, на утримання багатопрофільної лікарні від Єрківської селищної ради надійшло 170 тисяч гривень та Мокрокалигірської сільської ради - 249,3 тисячі гривень, від Катеринопільської селищної ради - понад 3,2 млн гривень. Також, Катеринопільською селищноФото без описую радою надано 100 тисяч гривень на придбання житла для лікаря хірурга, який працює у багатопрофільній лікарні та теж надає медичні послуги мешканцям трьох громад.

 Селищний голова Володимир Коваленко в черговий раз наголосив на критичності ситуації із подальшим існуванням лікарні і наданням медичних послуг. Бюджет Катеринопільської громади не взмозі повністю утримувати цей заклад. Він закликав керівників сусідніх громад подумати про людей, особливо похилого віку, які проживають у Єрківській та Мокрокалигірській громадах, і яким потрібна Катеринопільська лікарня.

 В підсумку, розглянутим проектом змін до Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2021 рік, збільшено видатки лікарні на комунальні послуги та прийнято 150 тисяч гривень субвенції, що надійшла з Звенигородського районного бюджету проведення ремонту рентгенкабінетів поліклінічного відділення.

 Далі, на засіданні виконкому було схвалено проекти рішень селищної ради щодо цільових програм на наступні бюджетні періоди, адже найближчим часом потрібно буде приймати бюджет, а бюджетна система зараз діє за принципом виділення коштів тільки на виконання конкретної програми (плану заходів). Зокрема, підготовлено та направлено на затвердження селищній раді програму забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на території Катеринопільської територіальної громади на 2022-2023 роки, що знаходиться в селі Лисича Балка, програму підвищення енергоефективності та енергозбереження на 2022-2023 роки (відшкодування відсотків громадянам по «теплих кредитах» та план енергоощадливих заходів в бюджетних установах), програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із реконструкцією, Фото без описукапітальним, поточним, дрібним ремонтом та експлуатаційним утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у Катеринопільській територіальній громаді на 2022-2023 роки.

 Окремими рішеннями виконкому за зверненням власника встановили режим роботи магазину "Файномаркет", розташованого по вулиці В’ячеслава Чорновола смт Катеринопіль, який відкриється найближчим часом і буде працювати щоденно з 7:00 до 22:00 години; затвердили перелік заходів з відзначення державних, професійних свят, знаменних і пам’ятних дат на території Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік та надали дозволи на видалення зелених насаджень за клопотаннями комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" та старости с.Розсохуватка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора