A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 23.12.2021 18:13
Кількість переглядів: 213

Фото без опису Напередодні бюджетної сесії Катеринопільської селищної ради виконавчий комітет провів своє засідання, на якому розглянув ряд важливих проектів рішень селищної ради щодо місцевих програм, необхідних для забезпечення в 2022 році благоустрою населених пунктів, надання медичних послуг, пільг та інших питань соціального захисту окремих категорій населення територіальної громади.

 Зокрема, було розглянуто та схвалено на 2022 рік проекти декількох цільових програм. Так, за Програмою медико-соціальної реабілітації інвалідів, осіб похилого віку та учасників антитерористичної операції/операції Об'єднаних сил, планується виділити з бюджету громади 100 тисяч гривень на придбання технічних засобів та медичних виробів, якими забезпечуються визначені категорії осіб в закладі охорони здоров’я, зокрема мовного тонометра, підгузків, калоприймачів та урологічних прокладок.

 Програмою з інфекційного контролю в комунальному некомерційному підприємстві "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги", заплановано фінансування заходів щодо забезпечення центру, її амбулаторій та фельдшерських пунктів дезінфікуючими засобами і бактерицидними опромінювачами в розмірі 50 тисяч гривень.

 Програмою забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання, заплановано придбання медичних препаратів на суму 50 тисяч гривень.

 З метою додаткової фінансової підтримки Катеринопільською громадою двох комунальних закладів охорони здоров?я первинної і вторинної ланки, які отримують основне фінансування за рахунок державних коштів з Національної служби здоров?я України, на виконкомі схвалено відповідні програмні документи.Фото без опису

 Програма розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги" передбачає фінансування заходів у розмірі 2 млн. 20 тисяч гривень за рахунок бюджету територіальної громади. Найбільші витрати за програмою передбачено на виплати медичним працівникам первинної ланки, які не відшкодовують НЗСУ, оплату енергоносіїв і комунальних послуг закладу, забезпечення лікарськими засобами для лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань, та на інші необхідні виробничі витрати.

 На виконання Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" у 2022 році необхідно 5807,1 тисяч гривень, виділення яких можливе на умовах співфінансування Катеринопільської, Єрківської та Мокрокалигірської територіальних громад. Основним заходом цієї програми є оплата комунальних послуг і енергоносіїв, що є найбільш затратним заходом цієї програми та потребує фінансового ресурсу в розмірі 3839,3 тисяч гривень, а також придбання лікарських засобів, перев’язувальних матеріалів, дезінфікуючих засобів, виробів медичного призначення, бензину, автозапчастин, господарчих і будівельних матеріалів, канцтоварів, відшкодування донорам за здачу крові, продуктів харчування для пацієнтів стаціонару, вартості обіду донорів, в день здачі ними крові та витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах відповідно до законодавства, проведення поточних ремонтів.

 При обрахунку фінансового навантаження бюджетів вищеназваних територіальних громад на забезпечення виконання цієї програми, бралась до уваги чисельність їхнього населення. Так, Катеринопільська територіальна громада має виділити 2500 тис. гривень, Єрківська ТГ - 1653,7 тисяч гривень та Мокрокалигірська ТГ - 1653,4 гривень.

 Програмою надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік передбачено орієнтовний обсяг потреби в коштах - 170 тисяч гривень. Зауважимо, що у проекті бюджету поки що заплановано 81,5 тис.грн. До потреби фінансування цієї програми буде переглядатися протягом року.

 Також, було схвалено проект рішення селищної ради щодо внесення змін до комплексної Програми "Турбота" на 2021-2025 роки. Ним заплановано здійснення заходів та їх фінансування у 2022 рік на майже 1,8 млн. гривень, що будуть здійснюватись за кошти громади, державного, обласного бюджетів. Основними заходами програми передбачено підтримка статутної діяльності організації ветеранів Катеринопільської територіальної громади, надання матеріальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким громадянам територіальної громади, а також громадянам, які знаходяться в складній життєвій ситуації та виплати за програмою "Соціальний хліб" , відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій населення автомобільним та залізничним транспортом, забеФото без описузпечення осіб з інвалідністю та ветеранів війни харчуванням та медикаментами у відповідних лікувально-профілактичних закладах, на пільгове забезпечення ветеранів та осіб з інвалідністю зубопротезуванням, слухопротезуванням, електрокардіостимуляторами та ліками для амбулаторного лікування, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, осіб з інвалідністю та дітей народжених від осіб, які зазнали впливу радіації, на здобуття освіти за індивідуальною програмою навчання дітьми з інвалідністю шкільного віку, які не можуть відвідувати навчальні заклади.

 Ще було схвалено проект рішення селищної ради щодо внесення змін до Фото без описуПрограми благоустрою населених пунктів Катеринопільської територіальної громади на 2021-2022 роки. Зокрема, на 2022 рік визначено потребу в коштах на фінансування заходів по організації робіт з благоустрою населених пунктів, кладовищ, на забезпечення роботи вуличного освітлення, на проведення дрібних ремонтів доріг комунальної власності та утримання в належному стані вулично-дорожньої мережі територіальної громади та інших заходів у розмірі 3,5 млн гривень.

 Крім того, члени виконкому розглянули та схвалили проекти рішень селищної ради щодо внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік, бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік, а також розглянули заяви щодо надання дозволів на видалення зелених насаджень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора