A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулася 15 сесія Катеринопільської селищної ради

Дата: 24.12.2021 09:13
Кількість переглядів: 234

Фото без опису 22.12.2021 селищний голова Володимир Коваленко провів позачергову сесію селищної ради, на яку були запрошені старости сіл, керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів селищної ради і її виконавчих органів.

 Основними питаннями розгляду були зміни до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2021 рік, зумовлені виробничими потребами, затвердження місцевих програм на 2022 рік: "Турбота", медико-соціальної реабілітації інвалідів, осіб похилого віку та учасників антитерористичної операції/операції Об′єднаних сил, надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади, розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства ″Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги″ та з інфекційного контролю в ньому, забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання, розвитку, підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня", внесення змін до Програми благоустрою населених пунктів громади та затвердження бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022 рік.Саме, прийняття бюджету територіальної громади набуло тривалого обговорення, що вказує на важливість фінансового документа. Обговоривши проект бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади, депутати затвердили його. Докладніше про прийнятий бюджет проінформуємо в наступній публікації.

 Розглянувши подання керівника Катеринопільськоі ДЮСШ Анатолія Дубовцева щодо необхідності внесення змін до установчих документів закладу в зв’язку із виходом Черкаської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос” АПК України зі складу засновників Катеринопільської дитячо-юнацької спортивної школи “Колос”, затвердили нову редакцію статуту цієі школи.

 Далі було розглянуто ряд земельних питань, після чого депутати за поданням селищного голови затвердили на посадах старост Гуляйпільського, Лисичобалківського, Пальчиківського та Петраківського новоутворених старостинських округів, кандидатури яких успішно пройшли громадське обговорення та набрали передбачену законом кількість підписів (більше 20 відсотків) підтримки мешканцями сіл відповідних старостинських округів.

  Відповідно звільнили старост сіл Бродецьке, Потоки, Гуляйполе, Ямпіль та Стійкове, які ввійшли до складу відповідних старостинських округів: Миколу Білоуса, Надію Бойко, Світлану Крайнюк та Лідію Круценко. Їм запропоновано надалі працювати в цих селах діловодами.

  Щодо інших старостинських округів громади, де межі території не змінилися, старости населених пунктів продовжуватимуть з 1 січня здійснювати повноваження як старости старостинських округів.Фото без опису

 Далі депутати прийняли ряд рішень, пов’язаних із вищевказаними кадровими змінами, в тому числі щодо надання повноважень новопризначеним старостам на вчинення нотаріальних дій на території новоутворених округів.

  Ще зміни по старостинських округах торкнулись перегляду складу та чисельності виконавчого комітету селищної ради. Відповідно до змін у законодавстві України, старост вивели із складу виконкому, тому що вони працюватимуть у складі апарату, який забезпечує діяльність і селищної ради, і її виконавчого комітету. Разом з тим, староста за законом продовжує браФото без описути участь у засіданнях виконкому і сесії селищної ради, представляючи інтереси жителів старостинського округу. За пропозицією селищного голови до складу виконкому ввели директора КП "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Петра Підгірного. Таким чином, чисельність виконкому склала 17 осіб.

 На сесії також було розглянуто та затверджено перелік базової мережі закладів культури Катеринопільської селищної територіальної громади, до якого увійшли комунальні заклади: Катеринопільський будинок культури територіальної громади з 18 сільськими філіями, Публічна бібліотека територіальної громади з 8 сільськими філіями, Катеринопільський краєзнавчий музей та Катеринопільська дитяча музична школа.Фото без опису

 Далі депутати передали пам'ятний знак повстанському атаману Звенигородського коша Вільного козацтва Семену Гризлу на баланс комунальному підприємству "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради, яке й буде здійснювати необхідний благоустрій території.

 На закінчення сесії, депутати затвердили план роботи Катеринопільської селищної ради на I півріччя 2022 року, після чого селищний голова закрив її роботу.

 

 

 

 

+4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора