A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Державній службі зайнятості – 31: роботодавець - клієнт номер «один»

Дата: 29.12.2021 15:52
Кількість переглядів: 215

Роботодавці завжди були і є основними партнерами держвної служби зайнятості. Водночас вони є клієнтами служби, які потребують сприяння у вирішенні питань з підбору кваліфікованих кадрів. Загалом, служба зайнятості надає роботодавцям понад двадцять видів послуг. Проте головне в цій співпраці – сприяння створенню нових та збереження існуючих робочих місць.

Фото без опису

«Роботодавці - наш клієнт номер «один». Що ми можемо їм запропонувати? Насамперед, виконати якісний та оперативний підбір персоналу. Організувати співбесіду з шукачами роботи в режимі дистанційного чи очного спілкування - на вибір роботодавця. На замовлення роботодавців організувати професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації безробітних, стажування безпосередньо на підприємстві, на конкретному робочому місці», - підкреслила директор Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Тетяна Кондратенко.

З 2003 по 2012 роки служба зайнятості надавала роботодавцям дотацію на створення додаткових робочих місць та працевлаштування на них безробітних з вразливих категорій населення, які мають обмежену конкурентоспроможність на ринку праці: одиноких матерів, молоді на перше робоче місце, дітей-сиріт, осіб передпенсійного віку та ін. На дотаційні робочі місця в цей період за направленням  районного центру зайнятості працевлаштовано  620 громадян.

Сьогодні одним із найбільш вагомих механізмів стимулювання роботодавців до працевлаштування безробітних на нові робочі місця є компенсація витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За період з 2013 по 2021 роки на новостворені робочі місця з виплатою роботодавцям компенсації ЄСВ влаштовано 139 безроітних.

На період дії карантину з травня 2020 року представники малого та середнього бізнесу Катеринопільського району скористалися підтримкою служби зайнятості і отримали допомогу по частковому безробіттю. Всього таку допомогу отримали 14 роботодавців 41 найманим працівникам. 49 фізичних осіб-підприємців також отримали допомогу по частковому безробіттю на себе. Загальна сума виплачених коштів становить 1 млн 27 тис.грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1231 «Деякі питання реалізації ст. 3 Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України острої респіраторної хвороби COVID-19…» прийнято рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання. До районної філії звернулися 8 роботодавців для виплати одноразової матеріальної допомоги 49 найманим працівникам. Загальна сума виплаченої допомоги становить 263,7 тис.грн.

Кілька років поспіль на вебсайті служби існує послуга «електронний кабінет роботодавця». Цей сервіс дозволяє роботодавцю суттєво заощаджувати час: він зможе переглядати резюме шукачів роботи з будь-якого гаджета, знати, як укомплектовуються вакансії на своєму підприємстві, створювати пропозиції роботи і передавати їх для подальшої модерації і розміщення на сайті. Станом на 21 грудня 2021 року 84 роботодавця Катеринопільщини мають власний електронний кабінет і активно ним користуються.

Рік тому для поглиблення співпраці з роботодавцями, надання їм послуг на високопрофесійному рівні із залученням сучасних засобів комунікації, зокрема, з підбору кадрів, у службі зайнятості з’явився інститут консультантів роботодавця. З метою вирішення питань зайнятості та задоволення попиту роботодавців у кваліфікованій робочій силі консультанти роботодавців організовують та проводять ярмарки вакансій, презентації роботодавців, семінари та вебінари, робочі зустрічі. На них фахівці районної філії роз’яснюють особливості законодавства про зайнятість та наголошують на недопустимості нелегальних трудових відносин, а також інформують про значні переваги співпраці по різних питаннях. Завдяки збільшенню кількості роботодавців, залучених до співпраці, щороку спостерігається зростання поданих до районної філії вакансій. З початку 2021 року зареєстровано 557 вакансій, середній розмір оплати праці по вакансіяї – 7090,40 грн, укомплектовано за сприяння служби зайнятості 97%.

Катеринопільська районна філія Черкаського ОЦЗ сьогодні це:

  • Найбільша база можливостей

Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора